Pasta e FagioliSoppa med pasta och bönor från Veneto

Ingredienser Pasta e fagioli:
  • 200 gr torkade borlotti- eller vita bönor, blötlagda över natten
  • 100 gr rökt sidfläsk utan svål, hackat i tärningar
  • 1 stjälk finhackad bladselleri
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 finhackad morot
  • 1 medelstor potatis, skalad och hackad
  • 2 tomater, skalade och hackade
  • Salt och nymalen peppar
  • 150 gr bigoli, penne eller annan pasta
  • Olivolja extra vergine
  • Riven parmigiano eller grana padano
 Gör så här:Lägg de avrunna bönorna, fläsket och grönsakerna i en kastrull. Häll i vatten så att det täcker och sjud ca 2 timmar eller tills bönorna är mjuka. Ta några matskedar av bönorna och kör i en mixer. Lägg tillbaka massan i soppan. Tillsätt salt, peppar och pasta och koka ca 10 minuter tills pastan är klar. Servera soppan varm med lite nymalen peppar och några droppar olivolja i varje tallrik. Strö osten över soppan. Njut av Pasta e fagioli! Läs också:Recept på sopporRecept på vegetariska maträtter Följ oss på:FacebookInstagramPinterest[ratemypost]

Fyra fantastiska recept !

Gelato-alla-stracciatella

Gelato alla stracciatella

Enkelt recept på en krämig vaniljglass med bitar av choklad från Italien.

Läs mer

Villa Cardea Drink med kanel

Villa Cardea Drink med kanel

Behöver du inspiration till en juldrink? Sätt guldkant på julfirande med en apertivo med julig touch. Denna drink är söt, bitter och fräsch

Läs mer

Spritz Estivo

Fragole limoncello spritz - Hallon, limoncello och prosecco. Mosa färska hallon i ett drinkglas. Häll i limoncello och sedan ...

Läs mer

Cotoletta di pollo alla Milanese

Cotoletta di pollo alla Milanese

Kycklingschnitzel som i Milano - En Cotoletta alla Milanese är en klassisk varmrätt i det italienska köket som normalt görs på kalvkött...

Läs mer