Pasta e FagioliSoppa med pasta och bönor från Veneto
Ingredienser Pasta e fagioli:
200 gr torkade borlotti- eller vita bönor, blötlagda över natten 100 gr rökt sidfläsk utan svål, hackat i tärningar 1 stjälk finhackad bladselleri 1 finhackad gul lök 1 finhackad morot 1 medelstor potatis, skalad och hackad 2 tomater, skalade och hackade Salt och nymalen peppar 150 gr bigoli, penne eller annan pasta Olivolja extra vergine Riven parmigiano eller grana padano Gör så här:Lägg de avrunna bönorna, fläsket och grönsakerna i en kastrull. Häll i vatten så att det täcker och sjud ca 2 timmar eller tills bönorna är mjuka. Ta några matskedar av bönorna och kör i en mixer. Lägg tillbaka massan i soppan. Tillsätt salt, peppar och pasta och koka ca 10 minuter tills pastan är klar. Servera soppan varm med lite nymalen peppar och några droppar olivolja i varje tallrik. Strö osten över soppan. Njut av Pasta e fagioli! Läs också:Recept på sopporRecept på vegetariska maträtter Följ oss på:FacebookInstagramPinterest[ratemypost]
Fontana Candida
Frascati
Romarnas ”vardagsvin” skulle vi kunna kalla det här friska…
Fyra fantastiska recept !
Gelato alla stracciatella
Enkelt recept på en krämig vaniljglass med bitar av choklad från Italien.
Villa Cardea Drink med kanel
Behöver du inspiration till en juldrink? Sätt guldkant på julfirande med en apertivo med julig touch. Denna drink är söt, bitter och fräsch
Spritz Estivo
Fragole limoncello spritz - Hallon, limoncello och prosecco. Mosa färska hallon i ett drinkglas. Häll i limoncello och sedan ...
Cotoletta di pollo alla Milanese
Kycklingschnitzel som i Milano - En Cotoletta alla Milanese är en klassisk varmrätt i det italienska köket som normalt görs på kalvkött...