Här är ett typexempel på hur en klassisk Chianti smakar, fast i modern tappning, där en procentdel gröna druvsorter ingår för att vinerna ska bli fräschare och fruktigare. Metoden att blanda in en del gröna druvsorter med blå druvor gjordes redan under antiken.

Ett friskt och lite kryddigt rött vin med toner av körsbär, hallon, blodapelsin och färska örter som är som gjort för pizza, pasta och ljust kött.

Artikelnummer: 2074
Pris: 101 kronor
Alkohol: 12%

Spaghetti-al-Pomodoro

Spaghetti al Pomodoro – äkta italiensk

Spaghetti al Pomodoro är en klassiker i det Italienska…

Read More

Pizza bianca med grönkål

Pizza bianca med grönkål

En vit pizza med gorgonzola, grönkål och pinjenötter. Ett…

Read More

Chianti-il-DragoChianti Il Drago e la Fornace Här är ett typexempel på hur en klassisk Chianti smakar, fast i modern tappning, där en procentdel gröna druvsorter ingår för att vinerna ska bli fräschare och fruktigare. Metoden att blanda in en del gröna druvsorter med blå druvor gjordes redan under antiken. Ett friskt och lite kryddigt rött vin med toner av körsbär, hallon, blodapelsin och färska örter som är som gjort för pizza, pasta och ljust kött. Artikelnummer: 2074Pris: 101 kronorAlkohol: 12%

Gå till Systembolaget

Här är ett typexempel på hur en klassisk Chianti smakar, fast i modern tappning, där en procentdel gröna druvsorter ingår för att vinerna ska bli fräschare och fruktigare. Metoden att blanda in en del gröna druvsorter med blå druvor gjordes redan under antiken.

Ett friskt och lite kryddigt rött vin med toner av körsbär, hallon, blodapelsin och färska örter som är som gjort för pizza, pasta och ljust kött.

Artikelnummer: 2074
Pris: 101 kronor
Alkohol: 12%

Gå till Systembolaget

Rätter att avnjuta med vinet:

Bistecca-alla-Fiorentina Bistecca alla Fiorentina

Bistecca alla Fiorentina

Låt köttet stå framme i rumstemperatur 10 – 20 minuter innan du skall grilla. Många kockar menar att detta inte behövs, utan att du kan ...

Läs mer

Saltimbocca-alla-romana

Saltimbocca alla romana

Tunna skivor kalv i en underbar kombination med prosciutto och salvia.

Läs mer

Secreto – Grillad spädgris

Secreto – Grillad spädgris

Låt köttet stå framme i rumstemperatur 5 – 10 minuter innan du skall grilla. Jag styckar köttet i mindre delar, 10 x 12 cm. Jag brukar ...

Läs mer

Rätter att avnjuta med vinet:

Mozzarella-med-fikon-och-prosciutto
Mozzarella med fikon och prosciutto

Rosta pinjenötterna i en het torr panna…

Spaghetti Pangratatto

Värm 2 msk olivolja i en stor stekpanna…

Ragú på högrev

Mustigt långkok på högrev med…

Filetto di manzo e gorgonzola
Filleto di Manzo gorgonzola e Noci

Mosa osten och blanda med smöret, smaka…