Ripasso är en metod som bidrar med ytterligare alkohol och smakrikedom, genom en andra jäsning med skalmassan från amaronefaten. Det ger ett relativt fylligt, kryddigt vin med fin syra och smak av torkade körsbär, kanel, vanilj, hallon och kryddpeppar som ska drickas i stora glas till rätter av lamm- eller nötkött.

Brigaldara ligger i byn San Floriano i Maranodalen och är en av de tretton familjerna som ingår i sammanslutningen “Famiglie dell’Amarone d’Arte” som värnar om den klassiska Amarone-produktionen.

Artikelnummer: 79097
Pris: 151 kronor
Alkohol: 14,5%

Nothing found.

Brigaldara-Ripasso-SuperioreBrigaldara Ripasso Superiore Ripasso är en metod som bidrar med ytterligare alkohol och smakrikedom, genom en andra jäsning med skalmassan från amaronefaten. Det ger ett relativt fylligt, kryddigt vin med fin syra och smak av torkade körsbär, kanel, vanilj, hallon och kryddpeppar som ska drickas i stora glas till rätter av lamm- eller nötkött. Brigaldara ligger i byn San Floriano i Maranodalen och är en av de tretton familjerna som ingår i sammanslutningen “Famiglie dell’Amarone d’Arte” som värnar om den klassiska Amarone-produktionen. Artikelnummer: 79097Pris: 151 kronorAlkohol: 14,5%

Gå till Systembolaget

Ripasso är en metod som bidrar med ytterligare alkohol och smakrikedom, genom en andra jäsning med skalmassan från amaronefaten. Det ger ett relativt fylligt, kryddigt vin med fin syra och smak av torkade körsbär, kanel, vanilj, hallon och kryddpeppar som ska drickas i stora glas till rätter av lamm- eller nötkött.

Brigaldara ligger i byn San Floriano i Maranodalen och är en av de tretton familjerna som ingår i sammanslutningen “Famiglie dell’Amarone d’Arte” som värnar om den klassiska Amarone-produktionen.

Artikelnummer: 79097
Pris: 151 kronor
Alkohol: 14,5%

Gå till Systembolaget

Rätter att avnjuta med vinet:

Bucatini-all-Amatriciana

Bucatini all’Amatriciana

Vissa pastarätter är så mycket mer än summan av sina ingredienser. Bucatini all’Amatriciana är kanske det yttersta beviset på det ...

Läs mer

Ossobuco alla Milanese

Ossobuco alla Milanese

Ett smakrikt italienskt långkok från Milano. Rätten servars traditionellt med Risotto alla Milanese och Gremolata.

Läs mer

Carpaccio di manzo con rucola e grana

Carpaccio di manzo con rucola e grana

Tunna skivor oxfilé med parmesan, ruccola, citron och kapris.

Läs mer

Rätter att avnjuta med vinet:

Cipolle Ripieni
Cipolle ripieni – lökar fyllda med kött

Lökar fyllda med kött. Sätt ugnen på…

Ragù bianco
Ragù bianco

En smakrik och mustig köttfärsås utan…

Saltimbocca-alla-romana
Saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana. Detta är en av…

Gnocchi-med-salsiccia-och-salvia
Gnocchi med salsiccia och salvia

Ett otroligt gott och enkelt recept…