Rosa Prosecco

Det populära Prosecco-bubblet, från Veneto och Friuli i nordöstra Italien, har fram tills helt nyligen alltid varit vitt.

 

Men från och med skörden 2020 är det även tillåtet att tillverka en rosévariant där den lokala druvan Glera kompletteras med 10-15 % av den blåskaliga Pinot Nero som ger den rosa färgen. Man räknar med att mer än 1,5 miljoner lådor kommer att produceras redan första året! För den högsta klassificeringen DOCG från byarna Valdobbiandene, Conegliano och Asolo är det dock den traditionella stilen som gäller. Än så länge kanske är bästa att tillägga!

 

Källa: Italian Wine Central

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Rosa Prosecco

Det populära Prosecco-bubblet, från Veneto och Friuli i nordöstra Italien, har fram tills helt nyligen alltid varit vitt.

 

Men från och med skörden 2020 är det även tillåtet att tillverka en rosévariant där den lokala druvan Glera kompletteras med 10-15 % av den blåskaliga Pinot Nero som ger den rosa färgen. Man räknar med att mer än 1,5 miljoner lådor kommer att produceras redan första året! För den högsta klassificeringen DOCG från byarna Valdobbiandene, Conegliano och Asolo är det dock den traditionella stilen som gäller. Än så länge kanske är bästa att tillägga!

 

Källa: Italian Wine Central

Följ oss på:

 

Följ oss på: