Brasoto al BaroloNötkött bräserat i rödvin
Ingredienser Brasato al Barolo: (8 pers)
- 3 msk olivolja
- 2 stjälkar finhackad bladselleri
- 3 skalade och finhackade morötter
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 1 hackad gul lök
- 1 kvist rosmarin
- 900 gr nötkött, gärna bringa eller fransyska
- 6 dl Barolo eller annat rött vin
- Salt och peppar
- Nyriven muskot
Gör så här:
Värm oljan i en gryta, tillsätt selleri, mörötter, vitlök och gul lök och stek ca 5 minuter tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt rosmarin och kött. Bryn lätt runtom, håll i vinet, lägg på lock och sjud 2 ½ timme eller tills köttet är genomkokt.
Ta upp köttet och håll det varmt. Häll vätskan och grönsakerna i mixer eller matberedare och kör blandningen slät. Krydda efter smak med salt, peppar och muskot och värm på nytt.
Skär upp köttet och servera med såsen hälld över. Servera gärna med potatismos eller polenta och t.ex. gröna bönor.
Läs också:
Bistecca alla fiorentina
Barsato al barolo
Filetto di manzo gorgonzola e noci
Brasoto al Barolo Nötkött bräserat i rödvin
Ingredienser Brasato al Barolo: (8 pers)
- 3 msk olivolja
- 2 stjälkar finhackad bladselleri
- 3 skalade och finhackade morötter
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 1 hackad gul lök
- 1 kvist rosmarin
- 900 gr nötkött, gärna bringa eller fransyska
- 6 dl Barolo eller annat rött vin
- Salt och peppar
- Nyriven muskot
Gör så här:
Värm oljan i en gryta, tillsätt selleri, mörötter, vitlök och gul lök och stek ca 5 minuter tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt rosmarin och kött. Bryn lätt runtom, håll i vinet, lägg på lock och sjud 2 ½ timme eller tills köttet är genomkokt.
Ta upp köttet och håll det varmt. Häll vätskan och grönsakerna i mixer eller matberedare och kör blandningen slät. Krydda efter smak med salt, peppar och muskot och värm på nytt.
Skär upp köttet och servera med såsen hälld över. Servera gärna med potatismos eller polenta och t.ex. gröna bönor.
Läs också:
Bistecca alla fiorentina
Barsato al barolo
Filetto di manzo gorgonzola e noci
Fyra fantastiska recept !
Penne alla Vodka
Penne alla Vodka. En snabblagad modern klassiker som signalerar 80-tal och som har fått fäste på italienska menyer både i och utanför Italien. Ursprunget är dock omstritt; enligt vissa föddes rätten på en restaurang i Bologna.
Pasta al pesto, patate e fagiolini
En värmande, lite rustik rätt som du kan servera med både ”lång” eller ”kort” pasta!
Villa Cardea Drink med kanel
Behöver du inspiration till en juldrink? Sätt guldkant på julfirande med en apertivo med julig touch. Denna drink är söt, bitter och fräsch