Crostini di Polenta con FunghiGrillad polenta med svamp

Ingredienser Crostini di Polenta con Funghi: (4 pers)

  • 1 liter vatten
  • 3 dl (150 gr) polentamjöl (grovt malet majsmjöl)
  • 1 tsk salt
  • 3 msk osaltat smör
  • 1 msk (eller mer vid behov) olivolja
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 350 – 400 gr färska champinjoner, halverade eller delade i 4 delar beroende på storlek
  • 1 tsk hacka timjan eller rosmarin
  • Salt och peppar
  • 1 hackad tomat
  • 1 msk hackad bladpersilja

 

Gör så här:
Börja med polentan. Koka upp vattnet i en stor kastrull. Häll försiktigt ner polentamjölet och vispa hela tiden så att det inte bildas klumpar. Tillsätt saltet. Minska till svag värme och låt koka i 30 – 40 minuter. Rör om ofta tills polentan tjocknar och börjar släppa kanterna av kastrullen.

 

Smörj under tiden en ugnssäker form (ca 30 * 23 cm) med olja. Häll den färdiga polentan i formen och bred ut den med en stekspade som doppats i kallt vatten. Låt polentan svalna i rumstemperatur tills den stelnat, i ungefär en timme, eller täck över den med plastfolie och ställ den i kylen över natten.

 

Smält smöret i en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt olivoljan. Fräs vitlöken under omrörning tills den har fått lite färg, i ungefär 30 sekunder. Rör ner champinjoner, timjan el rosmarin, salt och peppar. Fortsätt att fräsa och röra om ofta tills champinjonerna blir bruna, i ungefär 10 minuter.

 

Tillsätt tomaten och koka ihop röran i ytterligare cirka 10 minuter. Rör ner persiljan och lyft av stekpannan från värmen. Lägg på ett lock och håll den varm.

 

Sätt på ugnsgrillen. Skär polentan i portionsbitar, ca 8 st, och pensla dem med olivolja på båda sidor. Lägg dem på en bakplåt. Grilla dem i ungefär 3 minuter på varje sida eller tills de är knapriga och gyllenbruna på ytan.

 

Fördela svampröran på skivorna och strö över lite extra persilja innan servering.

 

Läs också:
Lasagne con burrata e aspargi
Vi gillar Burrata!
Pasta-recept

Följ oss på:

 

Crostini di Polenta con FunghiGrillad polenta med svamp

Ingredienser Crostini di Polenta con Funghi: (4 pers)

  • 1 liter vatten
  • 3 dl (150 gr) polentamjöl (grovt malet majsmjöl)
  • 1 tsk salt
  • 3 msk osaltat smör
  • 1 msk (eller mer vid behov) olivolja
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 350 – 400 gr färska champinjoner, halverade eller delade i 4 delar beroende på storlek
  • 1 tsk hacka timjan eller rosmarin
  • Salt och peppar
  • 1 hackad tomat
  • 1 msk hackad bladpersilja

Gör så här:
Börja med polentan. Koka upp vattnet i en stor kastrull. Häll försiktigt ner polentamjölet och vispa hela tiden så att det inte bildas klumpar. Tillsätt saltet. Minska till svag värme och låt koka i 30 – 40 minuter. Rör om ofta tills polentan tjocknar och börjar släppa kanterna av kastrullen.

 

Smörj under tiden en ugnssäker form (ca 30 * 23 cm) med olja. Häll den färdiga polentan i formen och bred ut den med en stekspade som doppats i kallt vatten. Låt polentan svalna i rumstemperatur tills den stelnat, i ungefär en timme, eller täck över den med plastfolie och ställ den i kylen över natten.

 

Smält smöret i en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt olivoljan. Fräs vitlöken under omrörning tills den har fått lite färg, i ungefär 30 sekunder. Rör ner champinjoner, timjan el rosmarin, salt och peppar. Fortsätt att fräsa och röra om ofta tills champinjonerna blir bruna, i ungefär 10 minuter.

 

Tillsätt tomaten och koka ihop röran i ytterligare cirka 10 minuter. Rör ner persiljan och lyft av stekpannan från värmen. Lägg på ett lock och håll den varm.

 

Sätt på ugnsgrillen. Skär polentan i portionsbitar, ca 8 st, och pensla dem med olivolja på båda sidor. Lägg dem på en bakplåt. Grilla dem i ungefär 3 minuter på varje sida eller tills de är knapriga och gyllenbruna på ytan.

 

Fördela svampröran på skivorna och strö över lite extra persilja innan servering.

 

Läs också:
Lasagne con burrata e aspargi
Vi gillar Burrata!
Pasta-recept

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Linguine con asparagi e limone

Linguine con asparagi e limone

Denna bittersöta longdrink är enkel att svänga ihop, men hemligheten ligger i detaljerna.

Läs mer

Spaghetti Al Acciughe

Spaghetti Al Acciughe

En tallrik spaghetti med en sås av sardeller är en av de enklaste och samtidigt godaste pastarätterna du kan äta en varm sommardag då ...

Läs mer

Tre drinkrecept - Villa Cardea Aperitivo

Tre drinkrecept på Villa Cardea Aperitivo

Tre drinkrecept på Villa Cardea Aperitivo. Blanda alla ingredienser i ett tumblerglas. Garnera med en apelsinskiva..

Läs mer

Negroni Sbagliato

Negroni Sbagliato

En bubbligare och lättare variant på en av Italiens mest kända cocktails. Den sägs ha kommit till då en bartender råkade ta fel flaska och ...

Läs mer