Cipolle RipieniLökar fyllda med kött
Ingredienser Cipolle Ripieni: (4 pers)
- 4 stora gula lökar
- 250 gr kalvfärs
- 4 msk riven parmigiano
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 2 msk färsk finhackad oregano
- ½ dl hackad persilja
- 2 msk tomatpuré
- Salt och peppar
- 1 ägg
- Olja
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Koka lökarna i ca 35 minuter tills de är mjuka. Skär dem mitt itu horisontellt när de har svalnat lite och gröp ur dem så att det återstår ett ungefär 3 lager tjockt skal. Täck eventuella hål i botten med en bit lök.
Blanda kalvfärsen med ost, vitlök, örter, tomatpuré, lite salt och peppar och ägget. Arbeta massan väl.
Fyll lökarna med blandningen, ställ dem i en oljad form, pensla med olja och grädda 40 – 50 minuter. Servera genast.
Läs också:
Cipolle RipieniLökar fyllda med kött
Ingredienser Cipolle Ripieni: (4 pers)
- 4 stora gula lökar
- 250 gr kalvfärs
- 4 msk riven parmigiano
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 2 msk färsk finhackad oregano
- ½ dl hackad persilja
- 2 msk tomatpuré
- Salt och peppar
- 1 ägg
- Olja
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Koka lökarna i ca 35 minuter tills de är mjuka. Skär dem mitt itu horisontellt när de har svalnat lite och gröp ur dem så att det återstår ett ungefär 3 lager tjockt skal. Täck eventuella hål i botten med en bit lök.
Blanda kalvfärsen med ost, vitlök, örter, tomatpuré, lite salt och peppar och ägget. Arbeta massan väl.
Fyll lökarna med blandningen, ställ dem i en oljad form, pensla med olja och grädda 40 – 50 minuter. Servera genast.
Läs också:
Fyra fantastiska recept !
Focaccia Barese
Det finns inte en enda stund på dagen som det inte är rätt att äta focaccia i Bari, eller faktiskt hela Apulien. Redan från tidig morgon...
Umbrisk kycklingleverpaté
Tomas Bacoccoli,Förrätter / Antipasti
Mat av alla slag har alltid varit en självklar del av mitt liv. Det har alltid handlat om råvarorna och strävan efter enkelheten och ...
Crostini med Taleggio och päron
Vegetariskt,Förrätter / Antipasti,Peter Nordin
Underbar vegetarisk antipasi med taleggio, salvia, päron och tryffelhonung. Crostini Rolls Royce av Peter Nordin.
Piccata Nordini
Dessa köttbullar alla ’piccata’ får konsistensen som en paté. Börja med att samla alla ingredienser till receptet på köksbänken. Hacka ...