Penne all' ArrabiataPenne med kryddig tomatsås

Ingredienser till Penne all arrabiata (4 pers):

  • 500 g tomater
  • 2 msk olivolja
  • 100 g tärnad pancetta (att föredra framför vanligt bacon)
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 – 3 torkade peperoncini (små torkade chilifrukter)
  • 400 g penne rigate
  • 75 g riven pecorino
  • Salt

 

Gör Penne all arrabiata så här:

Skala och skär tomaterna i fyra delar. Ta bort fröna och fintärna. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek pancettan. Tillsätt lök, vitlök och stek tills löken är genomskinlig. Tillsätt de tärnade tomaterna och hela chilifrukter och låt såsen sjuda på låg värme. När önskad styrka har uppnåtts lyft ur chilifrukterna.

 

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Tillsätt pastan och koka halva den tid som anges på förpackningen för en al dente-smak. Låt rinna av och spara en del av kokvattnet till såsen.

 

Blanda ner penne, riven pecorino och 2-3 msk av kokvattnet i tomatsåsen och koka färdigt pastan i såsen under ständig omrörning. Servera gärna med lite extra riven pecorino på toppen.

 

Buon appetito! Njut av din Penne all arrabiata.

 

Läs också dessa recept:

Pasta-recept

Spaghetti alle vongole

Tomatsås – Marinara

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Penne all' ArrabiataPenne med kryddig tomatsås

Ingredienser till Penne all arrabiata (4 pers):

  • 500 g tomater
  • 2 msk olivolja
  • 100 g tärnad pancetta (att föredra framför vanligt bacon)
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 – 3 torkade peperoncini (små torkade chilifrukter)
  • 400 g penne rigate
  • 75 g riven pecorino
  • Salt

Gör Penne all arrabiata så här:

Skala och skär tomaterna i fyra delar. Ta bort fröna och fintärna. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek pancettan. Tillsätt lök, vitlök och stek tills löken är genomskinlig. Tillsätt de tärnade tomaterna och hela chilifrukter och låt såsen sjuda på låg värme. När önskad styrka har uppnåtts lyft ur chilifrukterna.

 

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Tillsätt och koka pastan halva den tid som anges på förpackningen för en al dente-smak. Låt rinna av och spara en del av kokvattnet till såsen.

 

Blanda ner penne, riven pecorino och 2-3 msk av kokvattnet i tomatsåsen och koka färdigt pastan i såsen under ständig omrörning. Servera gärna med lite extra riven pecorino på toppen.

 

Buon appetito! Njut av din Penne all arrabiata.

 

Läs också dessa recept:

Pasta-recept

Spaghetti alle vongole

Tomatsås – Marinara

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Umbricelli med Bianchetto

Umbricelli med Bianchetto

Umbricelli .. Fåglarna kvittrar och jackan hänger kvar hemma i hallen. Våren är här. Det är snart dags att klippa olivträden. Och man kan ana vildsparrisen i diket.

Läs mer

Penne-alla-boscaiola

Penne alla boscaiola

En härlig pastarätt där skogens och höstens smaker får stå i centrum och skapa en rik och värmande helhet i sällskap med äggpasta, rökt...

Läs mer

Zuppa di Pomodoro

Krämig och härlig italiensk tomatsoppa

Läs mer

Spaghetti-aglio-olio-e-peperoncino

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Spaghetti aglio olio. Skala och halvera vitlöksklyftorna, och skär dem i ganska tunna skivor. Skär chilin i tunna skivor. Om du vill ha mindre hetta så tar du först bort kärnorna. Värm upp olivoljan i en stor kastrull eller panna

Läs mer