Saltimbocca alla Romana Kalv på romerskt vis - Tunna skivor kalv i kombination med prosciutto och salvia.

Ingredienser Saltimbocca alla romana: (4 pers)

  • 8 skivor kalvkött à 80 – 100 gr
  • Vetemjöl
  • Salt och peppar
  • 8 skivor skinka, lika stora som kalvskivorna
  • 8 färska salviablad
  • 4 msk olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin, gärna Frascati
  • 50 gr smör

 

Gör så här:

Salta, peppra och mjöla kalvskivorna. Lägg en skinkskiva ovanpå var och en och ett salviablad överst. Fäst ihop med en tandpetare.

 

Värm oljan i en rymlig stekpanna och stek köttskivorna på stark värme i ca 2 minuter på varje sida. Slå bort oljan och tillsätt viner. Låt det hastigt koka in. Lägg upp köttet på en tallrik. Smält smöret snabbt i pannan med stekskyn och häll såsen över köttet.

 

Läs också:

Saltimbocca alla romana av Peter Nordin

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Saltimbocca alla RomanaKalv på romerskt vis - Tunna skivor kalv i kombination med prosciutto och salvia.

Ingredienser Saltimbocca alla romana: (4 pers)

  • 8 skivor kalvkött à 80 – 100 gr
  • Vetemjöl
  • Salt och peppar
  • 8 skivor skinka, lika stora som kalvskivorna
  • 8 färska salviablad
  • 4 msk olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin, gärna Frascati
  • 50 gr smör

Gör så här:

Salta, peppra och mjöla kalvskivorna. Lägg en skinkskiva ovanpå var och en och ett salviablad överst. Fäst ihop med en tandpetare.

 

Värm oljan i en rymlig stekpanna och stek köttskivorna på stark värme i ca 2 minuter på varje sida. Slå bort oljan och tillsätt viner. Låt det hastigt koka in. Lägg upp köttet på en tallrik. Smält smöret snabbt i pannan med stekskyn och häll såsen över köttet.

 

Läs också:

Saltimbocca alla romana av Peter Nordin

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Gelato-alla-stracciatella

Gelato alla stracciatella

Enkelt recept på en krämig vaniljglass med bitar av choklad från Italien.

Läs mer

Perlino Royale

Perlino Royale

En inte alltför stark drink där smaken av lime ger en perfekt start på kvällen. Du behöver endast: 4 cl Perlino Bianco, 4 cl prosecco...

Läs mer

Cantucci Toscani

Cantucci (Cantuccini), även kända som "Biscotti di Prato", är ett typiskt bakverk från det traditionella toskanska köket. Ett slags torra ...

Läs mer

Sa-lyckas-du-med-napolitansk-pizza-i-din-hemmaugn

Så lyckas du med napolitansk pizza i din hemmaugn

Har du någonsin satt tänderna i en äkta napolitansk pizza? Visste du att det är stor skillnad på den och de pizzor som ofta serveras på pizzeriorna runt om i Sverige.
I Neapel har man nämligen förfinat konsten att göra en fluffig deg...

Läs mer