Ragú på högrevMustigt långkok med smak av italien
Ingredienser:
- 300 g grovmalen högrev
- 150 g pancetta
- 1 morot
- 3 stjälkar selleri
- 1 gul lök
- 4 dl rödvin (kan minskas beroende på smak)
- 300g passerade eller hela tomater
- Olivolja
- Salt och svartpeppar
- Torkad timjan och oregano
- Parmesanost att toppa med
Eventuellt:
- 1 dl mjölk
- Utspädd köttbuljong
Gör så här:
Skär pancetta i små tärningar och hacka fint. Skala och hacka moroten i små bitar. Skölj och hacka sellerin i små bitar. Finhacka löken.
Värm olivolja i en gryta och tillsätt pancetta. Stek i någon minut innan du lägger i morot, selleri och lök. Stek på låg värme i ca 5 minuter.
Tillsätt köttfärsen och krydda med salt och peppar. Rör om och låt steka i några minuter utan att det får färg.
Häll i vinet och låt det koka tills det nästan har kokat bort. Tillsätt tomaterna och de torkade kryddorna och låt puttra under lock på låg värme i två timmar.
Tillsätt eventuellt mjölk och köttbuljongen (efter smak och konsistens) i slutet av tillagningen. Smaka av med salt och peppar.
Servera exempelvis med nykokt pasta, toppa med parmesanost och njut!
Ragú på högrevMustigt långkok med smak av italien
Ingredienser:
- 300 g grovmalen högrev
- 150 g pancetta
- 1 morot
- 3 stjälkar selleri
- 1 gul lök
- 4 dl rödvin (kan minskas beroende på smak)
- 300g passerade eller hela tomater
- Olivolja
- Salt och svartpeppar
- Torkad timjan och oregano
- Parmesanost att toppa med
Eventuellt:
- 1 dl mjölk
- Utspädd köttbuljong
Gör så här:
Skär pancetta i små tärningar och hacka fint. Skala och hacka moroten i små bitar. Skölj och hacka sellerin i små bitar. Finhacka löken.
Värm olivolja i en gryta och tillsätt pancetta. Stek i någon minut innan du lägger i morot, selleri och lök. Stek på låg värme i ca 5 minuter.
Tillsätt köttfärsen och krydda med salt och peppar. Rör om och låt steka i några minuter utan att det får färg.
Häll i vinet och låt det koka tills det nästan har kokat bort. Tillsätt tomaterna och de torkade kryddorna och låt puttra under lock på låg värme i två timmar.
Tillsätt eventuellt mjölk och köttbuljongen (efter smak och konsistens) i slutet av tillagningen. Smaka av med salt och peppar.
Servera exempelvis med nykokt pasta, toppa med parmesanost och njut!
Fyra fantastiska recept !
Ravioli med ricotta lök och salvia
Pasta,Peter Nordin,Vegetariskt
Små pastakuddar fyllda med lök och ricotta slungade i salvia från trädgården med varmt smör och nyriven parmesan...
Tagliata di Manzo
Tagliata di Manzo är en lättlagad kötträtt full av italienska smaker! Gör så här: Salta och peppra köttet. Stek eller grilla köttet till ...
Frutta fresca con mascarpone e limoncello
Söta frukter med en mascarponekräm och limoncello.
Bruschetta con tapenade italiana
Förrätter / Antipasti,Tillbehör
Ett utsökt pålägg med alla de bästa smakerna från Italien i en och samma tugga!