Ragú på högrevMustigt långkok med smak av italien

Ingredienser:

  • 300 g grovmalen högrev
  • 150 g pancetta
  • 1 morot
  • 3 stjälkar selleri
  • 1 gul lök
  • 4 dl rödvin (kan minskas beroende på smak)
  • 300g passerade eller hela tomater
  • Olivolja
  • Salt och svartpeppar
  • Torkad timjan och oregano
  • Parmesanost att toppa med

Eventuellt:

  • 1 dl mjölk
  • Utspädd köttbuljong

 

Gör så här:

Skär pancetta i små tärningar och hacka fint. Skala och hacka moroten i små bitar. Skölj och hacka sellerin i små bitar. Finhacka löken.

Värm olivolja i en gryta och tillsätt pancetta. Stek i någon minut innan du lägger i morot, selleri och lök. Stek på låg värme i ca 5 minuter.

Tillsätt köttfärsen och krydda med salt och peppar. Rör om och låt steka i några minuter utan att det får färg.

Häll i vinet och låt det koka tills det nästan har kokat bort. Tillsätt tomaterna och de torkade kryddorna och låt puttra under lock på låg värme i två timmar.

Tillsätt eventuellt mjölk och köttbuljongen (efter smak och konsistens) i slutet av tillagningen. Smaka av med salt och peppar.

Servera exempelvis med nykokt pasta, toppa med parmesanost och njut!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 
La-Corte-del-Pozzo-Bardolino
Briccotondo Barbera

Ragú på högrevMustigt långkok med smak av italien

Ingredienser:

  • 300 g grovmalen högrev
  • 150 g pancetta
  • 1 morot
  • 3 stjälkar selleri
  • 1 gul lök
  • 4 dl rödvin (kan minskas beroende på smak)
  • 300g passerade eller hela tomater
  • Olivolja
  • Salt och svartpeppar
  • Torkad timjan och oregano
  • Parmesanost att toppa med

Eventuellt:

  • 1 dl mjölk
  • Utspädd köttbuljong
La-Corte-del-Pozzo-Bardolino

Gör så här:

Skär pancetta i små tärningar och hacka fint. Skala och hacka moroten i små bitar. Skölj och hacka sellerin i små bitar. Finhacka löken.

Värm olivolja i en gryta och tillsätt pancetta. Stek i någon minut innan du lägger i morot, selleri och lök. Stek på låg värme i ca 5 minuter.

Tillsätt köttfärsen och krydda med salt och peppar. Rör om och låt steka i några minuter utan att det får färg.

Häll i vinet och låt det koka tills det nästan har kokat bort. Tillsätt tomaterna och de torkade kryddorna och låt puttra under lock på låg värme i två timmar.

Tillsätt eventuellt mjölk och köttbuljongen (efter smak och konsistens) i slutet av tillagningen. Smaka av med salt och peppar.

Servera exempelvis med nykokt pasta, toppa med parmesanost och njut!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana - Denna auberginegratäng med tomat, mozzarella och parmesan är enklare än du tror att tillaga, och helt otroligt god!

Läs mer

Grundrecept: Gnocchi di patate

Grundrecept: Gnocchi di patate

Denna klassiska och älskade rätt! Här är ett grundrecept på Gnocchi gjord på potatis som sedan kan tillagas enligt dina önskemål.

Läs mer

Pappardelle con Porcini

Pappardelle con Porcini

Pappardelle con Porcini. Skiva svampen och stek i olivolja tillsammans med vitlöken till svampen får en fin färg.Blanda pastan med svampen..

Läs mer

Sanguinello

Sanguinello

En välbalanserad italiensk drink med blodapelsin...

Läs mer