Tagliatelle con finferliKantarellpasta

Kantarellen är kanske den svamp som vi i Sverige älskar allra mest, men visste du att den växer även i norra Italien och kanske främst förknippas med regionen Trentino-Alto Adige.

På italienska heter den finferli och njuts med fördel med nykokt tagliatelle och den lokala rökta skinkan speck!

 

Ingredienser:

  • 320 g tagliatelle
  • 350 g kantareller
  • 120 g speck (eller bacon)
  • 100 g gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 kvistar timjan, hackad
  • 2 kvistar persilja, hackad
  • ½ dl extra virgin olivolja
  • 2 msk vitt vin
  • ½ dl grönsaksbuljong
  • Salt & peppar
  • Riven parmigiano reggiano efter smak

 

Gör så här:

Förbered grönsaksbuljongen och håll den varm. Rengör under tiden kantarellerna och skär dem i ganska stora bitar.

Hacka löken fint och skiva vitlöken tunt. Häll olja i en stekpanna och ”svetta” lök och vitlök på låg värme i ca 15 minuter. Krydda med timjan och persilja. Tillsätt sedan svampen och stek i ca 10 minuter.

Skär ner speck eller bacon i tärningar och lägg sedan till den i pannan och fräs i ett par minuter. Tillsätt vin och buljong och låt stå på värmen i ytterligare 5-10 minuter. Smaksätt till sist med salt och peppar.

Koka tagliatellen ”al dente” i välsaltat vatten. Lyft över den kokta pastan i pannan och blanda väl med svampblandningen.

Bland ner riven och parmesanost och garnera med hackad persilja innan servering. Njut pastan rykande varm med ett glas gott vin! Buon appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 
La-Corte-del-Pozzo-Bardolino
Briccotondo Barbera

Tagliatelle con finferliKantarellpasta

Kantarellen är kanske den svamp som vi i Sverige älskar allra mest, men visste du att den växer även i norra Italien och kanske främst förknippas med regionen Trentino-Alto Adige.

På italienska heter den finferli och njuts med fördel med nykokt tagliatelle och den lokala rökta skinkan speck!

 

Ingredienser:

  • 320 g tagliatelle
  • 350 g kantareller
  • 120 g speck (eller bacon)
  • 100 g gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 kvistar timjan, hackad
  • 2 kvistar persilja, hackad
  • ½ dl extra virgin olivolja
  • 2 msk vitt vin
  • ½ dl grönsaksbuljong
  • Salt & peppar
  • Riven parmigiano reggiano efter smak
La-Corte-del-Pozzo-Bardolino

Gör så här:

Förbered grönsaksbuljongen och håll den varm. Rengör under tiden kantarellerna och skär dem i ganska stora bitar.

Hacka löken fint och skiva vitlöken tunt. Häll olja i en stekpanna och ”svetta” lök och vitlök på låg värme i ca 15 minuter. Krydda med timjan och persilja. Tillsätt sedan svampen och stek i ca 10 minuter.

Skär ner speck eller bacon i tärningar och lägg sedan till den i pannan och fräs i ett par minuter. Tillsätt vin och buljong och låt stå på värmen i ytterligare 5-10 minuter. Smaksätt till sist med salt och peppar.

Koka tagliatellen ”al dente” i välsaltat vatten. Lyft över den kokta pastan i pannan och blanda väl med svampblandningen.

Bland ner riven och parmesanost och garnera med hackad persilja innan servering. Njut pastan rykande varm med ett glas gott vin! Buon appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Salsa tonnato

Salsa tonnato

Min tonnatosås har släktskap med en Caesardressing men är fylligare och helt enkelt godare än de traditionella tonnato-såserna. Denna kräm...

Läs mer

Grundrecept: Gnocchi di patate

Grundrecept: Gnocchi di patate

Denna klassiska och älskade rätt! Här är ett grundrecept på Gnocchi gjord på potatis som sedan kan tillagas enligt dina önskemål.

Läs mer

Saffranspannacotta

Saffranspannacotta

En italiensk Saffranspannacotta. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Skär upp vaniljstången och skrapa ut fröna...

Läs mer

Ragù bianco

Ragù bianco

En smakrik och mustig köttfärsås utan tomat och rött vin.

Läs mer