Bruschette Ai Funghi FinferliKantarelltoast på italienskt vis
Ingredienser: (ca 4 portioner)
- 4 brödskivor (förslagsvis surdeg eller italienskt lantbröd)
- 3 nävar kantareller
- ca 50g smör
- rosmarin
- salt och peppar
- parmesanost
- olivolja
Gör så här:
Ringla olivolja över brödskivorna. Rosta i ugnen på 180ºC eller i pannan tills de fått färg.
Rensa och skiva upp svampen. Hetta upp smör på medelhög värme. Låt svampen vattna ur i 5-10 minuter. Höj sedan värmen så att svampen får färg. Salta och peppra efter smak. Lägg över svampen på en tallrik. I den fortfarande heta pannan, slunga rosmarinen i smör så att den blir härligt krispig.
Fördela svampen på brödskivorna, toppa med den krispiga rosmarinen och parmesanost. Servera!
Bruschette Ai Funghi FinferliKantarelltoast på italienskt vis
Ingredienser: (ca 4 portioner)
- 4 brödskivor (förslagsvis surdeg eller italienskt lantbröd)
- 3 nävar kantareller
- ca 50g smör
- rosmarin
- salt och peppar
- parmesanost
- olivolja
Gör så här:
Ringla olivolja över brödskivorna. Rosta i ugnen på 180ºC eller i pannan tills de fått färg.
Rensa och skiva upp svampen. Hetta upp smör på medelhög värme. Låt svampen vattna ur i 5-10 minuter. Höj sedan värmen så att svampen får färg. Salta och peppra efter smak. Lägg över svampen på en tallrik. I den fortfarande heta pannan, slunga rosmarinen i smör så att den blir härligt krispig.
Fördela svampen på brödskivorna, toppa med den krispiga rosmarinen och parmesanost. Servera!
Fyra fantastiska recept !
Penne alla milanese
En underbar och lättlagad pasta ”som i Milano” med fylliga smaker av salsiccia och saffran, och som på norditalienskt manér även ...
Spiedini di pollo alla Carbonara alla griglia
Fågel,Förrätter / Antipasti,Peter Nordin
Italienska kycklingspett med smak av Carbonara, recept av Peter Nordin
Pappardelle con Porcini
Pappardelle con Porcini. Skiva svampen och stek i olivolja tillsammans med vitlöken till svampen får en fin färg.Blanda pastan med svampen..
Pasta e fagioli
Pasta e fagioli - soppa med pasta och bönor. Lägg de avrunna bönorna, fläsket och grönsakerna i en kastrull. Häll i vatten..