Bruschette Ai Funghi FinferliKantarelltoast på italienskt vis
Ingredienser: (ca 4 portioner)
- 4 brödskivor (förslagsvis surdeg eller italienskt lantbröd)
- 3 nävar kantareller
- ca 50g smör
- rosmarin
- salt och peppar
- parmesanost
- olivolja
Gör så här:
Ringla olivolja över brödskivorna. Rosta i ugnen på 180ºC eller i pannan tills de fått färg.
Rensa och skiva upp svampen. Hetta upp smör på medelhög värme. Låt svampen vattna ur i 5-10 minuter. Höj sedan värmen så att svampen får färg. Salta och peppra efter smak. Lägg över svampen på en tallrik. I den fortfarande heta pannan, slunga rosmarinen i smör så att den blir härligt krispig.
Fördela svampen på brödskivorna, toppa med den krispiga rosmarinen och parmesanost. Servera!
Bruschette Ai Funghi FinferliKantarelltoast på italienskt vis
Ingredienser: (ca 4 portioner)
- 4 brödskivor (förslagsvis surdeg eller italienskt lantbröd)
- 3 nävar kantareller
- ca 50g smör
- rosmarin
- salt och peppar
- parmesanost
- olivolja
Gör så här:
Ringla olivolja över brödskivorna. Rosta i ugnen på 180ºC eller i pannan tills de fått färg.
Rensa och skiva upp svampen. Hetta upp smör på medelhög värme. Låt svampen vattna ur i 5-10 minuter. Höj sedan värmen så att svampen får färg. Salta och peppra efter smak. Lägg över svampen på en tallrik. I den fortfarande heta pannan, slunga rosmarinen i smör så att den blir härligt krispig.
Fördela svampen på brödskivorna, toppa med den krispiga rosmarinen och parmesanost. Servera!
Fyra fantastiska recept !
Villa Cardea Drink med kanel
Behöver du inspiration till en juldrink? Sätt guldkant på julfirande med en apertivo med julig touch. Denna drink är söt, bitter och fräsch
Fusilli med broccoli och salsiccia
En antik rätt, med rötter från trakten där vi bor här i Umbrien. I huvudrollen har vi broccoli. Birollerna är salsiccia, vitt vin, vitlök ...
Penne alla Vodka
Penne alla Vodka. En snabblagad modern klassiker som signalerar 80-tal och som har fått fäste på italienska menyer både i och utanför Italien. Ursprunget är dock omstritt; enligt vissa föddes rätten på en restaurang i Bologna.
Glassfylld panettone
Desserter,Lena Martoglio Bomler
Ingen riktig jul utan panettone. Så är det faktiskt om du frågar en italienare. Framförallt i de norra delarna av landet. I detta recept fylls kakan med glass och toppas med mörk choklad…