Gnocchi con funghi, pomodorini e pinoliGnocchi med svamp, tomat och pinjenötter

En härligt mättande, men lättlagad, rätt som både doftar och smakar Italien. Den blir god med gnocchi som du köpt i affären, men om du vill anstränga dig lite extra så hittar du receptet här!

 

Ingredienser:

  • 300-400 gr (4 portioner) gnocchi di patate
  • 150 gr champinjoner eller valfri svamp.
  • Färska körsbärstomater, ca 15-20 st
  • ½ dl pinjenötter
  • Olivolja
  • Riven parmigiano reggiano efter smak
  • 1 kruka basilika
  • Salt och peppar

 

Gör så här:

Skiva svampen och skär tomaterna i halvor eller klyftor.

Rosta pinjenötterna i en torr panna till de börjar få färg och doftar gott.

Häll lite olivolja i en panna, och stek svampen tills den fått en fin färg. Lägg i tomaterna och låt dem gå med en stund på låg värme. De ska inte stekas utan bara mjukna lite och ge mer arom.

Koka gnocchin i väl saltat vatten. När de flyter upp till ytan, lyft upp dem med en hålslev och lägg i pannan.

Tillätt pinjenötterna, rivna basilikablad och parmesanost och blanda väl. Tillsätt lite av kokvattnet om du vill ha en krämigare pasta. Smaka av med salt och peppar.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Gnocchi con funghi, pomodorini e pinoliGnocchi med svamp, tomat och pinjenötter

En härligt mättande, men lättlagad, rätt som både doftar och smakar Italien. Den blir god med gnocchi som du köpt i affären, men om du vill anstränga dig lite extra så hittar du receptet här!

 

Ingredienser:

  • 300-400 gr (4 portioner) gnocchi di patate
  • 150 gr champinjoner eller valfri svamp.
  • Färska körsbärstomater, ca 15-20 st
  • ½ dl pinjenötter
  • Olivolja
  • Riven parmigiano reggiano efter smak
  • 1 kruka basilika
  • Salt och peppar

Gör så här:

Skiva svampen och skär tomaterna i halvor eller klyftor.

Rosta pinjenötterna i en torr panna till de börjar få färg och doftar gott.

Häll lite olivolja i en panna, och stek svampen tills den fått en fin färg. Lägg i tomaterna och låt dem gå med en stund på låg värme. De ska inte stekas utan bara mjukna lite och ge mer arom.

Koka gnocchin i väl saltat vatten. När de flyter upp till ytan, lyft upp dem med en hålslev och lägg i pannan.

Tillätt pinjenötterna, rivna basilikablad och parmesanost och blanda väl. Tillsätt lite av kokvattnet om du vill ha en krämigare pasta. Smaka av med salt och peppar.

Monterustico Dogliani

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Insalata di Finocchi e Arance – Apelsinsallad med fänkål

Insalata di Finocchi e Arance

En enkel och supergod Italiensk apelsinsallad med fänkål, russin och pinjenötter. Allt du behöver är: Olivolja, Äppelcidervinäger...

Läs mer

Lyxig kladdkaka på italienska

Här får ni ett underbart recept på en njutningsfull italiensk chokladtårta, från vår kulle i Marche. Kladdkaka känner alla svenskar till ...

Läs mer

Insalata di ceci estive

Insalata di ceci estive

Insalata di ceci estive. En lätt och snabblagad rätt som kan användas på flera sätt; förrätt, lätt lunch eller ett tillbehör till en grillad..

Läs mer

Filetto di manzo e gorgonzola

Filleto di Manzo gorgonzola e Noci

Mosa osten och blanda med smöret, smaka av med balsamvinäger, salt och peppar. Ställ aromsmöret i kylen. Krossa eller hacka hasselnötterna något och rosta i en torr stekpanna. Ställ åt sidan.

Läs mer