Gnocchi con funghi, pomodorini e pinoliGnocchi med svamp, tomat och pinjenötter

En härligt mättande, men lättlagad, rätt som både doftar och smakar Italien. Den blir god med gnocchi som du köpt i affären, men om du vill anstränga dig lite extra så hittar du receptet här!

 

Ingredienser:

  • 300-400 gr (4 portioner) gnocchi di patate
  • 150 gr champinjoner eller valfri svamp.
  • Färska körsbärstomater, ca 15-20 st
  • ½ dl pinjenötter
  • Olivolja
  • Riven parmigiano reggiano efter smak
  • 1 kruka basilika
  • Salt och peppar

 

Gör så här:

Skiva svampen och skär tomaterna i halvor eller klyftor.

Rosta pinjenötterna i en torr panna till de börjar få färg och doftar gott.

Häll lite olivolja i en panna, och stek svampen tills den fått en fin färg. Lägg i tomaterna och låt dem gå med en stund på låg värme. De ska inte stekas utan bara mjukna lite och ge mer arom.

Koka gnocchin i väl saltat vatten. När de flyter upp till ytan, lyft upp dem med en hålslev och lägg i pannan.

Tillätt pinjenötterna, rivna basilikablad och parmesanost och blanda väl. Tillsätt lite av kokvattnet om du vill ha en krämigare pasta. Smaka av med salt och peppar.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Gnocchi con funghi, pomodorini e pinoliGnocchi med svamp, tomat och pinjenötter

En härligt mättande, men lättlagad, rätt som både doftar och smakar Italien. Den blir god med gnocchi som du köpt i affären, men om du vill anstränga dig lite extra så hittar du receptet här!

 

Ingredienser:

  • 300-400 gr (4 portioner) gnocchi di patate
  • 150 gr champinjoner eller valfri svamp.
  • Färska körsbärstomater, ca 15-20 st
  • ½ dl pinjenötter
  • Olivolja
  • Riven parmigiano reggiano efter smak
  • 1 kruka basilika
  • Salt och peppar

Gör så här:

Skiva svampen och skär tomaterna i halvor eller klyftor.

Rosta pinjenötterna i en torr panna till de börjar få färg och doftar gott.

Häll lite olivolja i en panna, och stek svampen tills den fått en fin färg. Lägg i tomaterna och låt dem gå med en stund på låg värme. De ska inte stekas utan bara mjukna lite och ge mer arom.

Koka gnocchin i väl saltat vatten. När de flyter upp till ytan, lyft upp dem med en hålslev och lägg i pannan.

Tillätt pinjenötterna, rivna basilikablad och parmesanost och blanda väl. Tillsätt lite av kokvattnet om du vill ha en krämigare pasta. Smaka av med salt och peppar.

Monterustico Dogliani

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Amaretto Sour

Amaretto Sour

En söt drink som görs med den italienska mandellikören amaretto.

Läs mer

Crostini con funghi e ricotta

Crostini con funghi e ricotta

Rostade brödskivor med ricottakräm, karameliserad lök och svamp. Toppa med parmesan!

Läs mer

Insalata-di-tonno-e-carciofini

Insalata di tonno e carciofini

En god lite matigare sommarsallad med italienska smaker. Om det blir något kvar är det utmärkt pålägg till en panini!

Läs mer

glassfylld-panettone

Glassfylld panettone

Ingen riktig jul utan panettone. Så är det faktiskt om du frågar en italienare. Framförallt i de norra delarna av landet. I detta recept fylls kakan med glass och toppas med mörk choklad…

Läs mer