Frutta fresca con mascarpone e limoncelloFärsk frukt med mascarpone
Gillar du tesen “more is more” så är det här desserten för dig. ”More is AMORE”!
Helt enkelt många goda s(m)aker i samma skål. Oemotståndligt gott!
Ingredienser:
- ½ mogen mango, i bitar
- 250 gr jordgubbar, delade
- 125 gr mascarpone
- 1 ¼ dl vispgrädde
- ½ dl limoncello
- 1 msk ljus sirap
- 1 msk vatten
- 4 st savoiardikex
- 1 ruta vit choklad, riven
- citronmeliss
Gör så här:
Blanda mascarpone med 3 msk limoncello. Vispa grädden och blanda samman med mascarponen. Fördela hälften av jordgubbar och mango i glasen.
Blanda resten av limoncellon med sirap och vatten. Doppa kexen i likörblandningen och bryt dem i bitar över frukt och bär. Skeda över hälften av mascarponeblandningen.
Lägg sedan resten av frukt och bär i glasen och avsluta med det sista av mascarponeblandningen. Toppa med riven vit choklad, jordgubbar och citronmeliss.
Frutta fresca con mascarpone e limoncelloFärsk frukt med mascarpone
Gillar du tesen “more is more” så är det här desserten för dig. ”More is AMORE”!
Helt enkelt många goda s(m)aker i samma skål. Oemotståndligt gott!
Ingredienser:
- ½ mogen mango, i bitar
- 250 gr jordgubbar, delade
- 125 gr mascarpone
- 1 ¼ dl vispgrädde
- ½ dl limoncello
- 1 msk ljus sirap
- 1 msk vatten
- 4 st savoiardikex
- 1 ruta vit choklad, riven
- citronmeliss
Gör så här:
Blanda mascarpone med 3 msk limoncello. Vispa grädden och blanda samman med mascarponen. Fördela hälften av jordgubbar och mango i glasen.
Blanda resten av limoncellon med sirap och vatten. Doppa kexen i likörblandningen och bryt dem i bitar över frukt och bär. Skeda över hälften av mascarponeblandningen.
Lägg sedan resten av frukt och bär i glasen och avsluta med det sista av mascarponeblandningen. Toppa med riven vit choklad, jordgubbar och citronmeliss.
Fler recept med limoncello !
Limoncellosorbet
En fräschare avslutning på en måltid får du leta efter! Det blir lite extra snyggt om man serverar sorbeten i citronskalen.
Limoncello-sås till färska bär
En enkel och supergod italiensk dessert gjord med limoncello. Passar bra till färska bär eller frukter, att ringla över eller att doppa i.
Gelato Con Limoncello e Menta
Fördela glassen i sex skålar. Ringla över ca 2 msk Limoncello över varje portion glass. Strö över rivet citronskal och hackad mynta och ...