Linguine con asparagi e limonePasta med sparris och citron
En perfekt pastarätt när våren gör entré! Den friska citronen förhöjer smaken på sparrisen, och parmesanen gör det hela intensivt och krämigt.
Ingredienser:
- 4 portioner linguine, spaghetti eller liknande pastasort
- 250 gr grön sparris
- Skal och saft av 1 citron (ekologisk)
- 1 tsk smör (eller olivolja)
- 70 gr riven Parmigiano Reggiano
- 4–8 blad basilika
- Salt & svartpeppar efter smak
- Paprikapulver efter smak
Gör så här:
Skär bort den träiga delen längst ner på sparrisen. Skär ner sparrisen i mindre bitar och behåll knopparna hela.
Smält smöret i en panna och tillsätt sparrisen. Krydda sedan med salt, peppar, paprika och ett halvt glas varmt vatten och låt koka i ca 15 minuter på låg värme.
Koka pastan ”al dente”.
Skölj citronen under varmt vatten, torka den och riv skalet och pressa ut saften. Häll nu citronsaft och skal till sparrisen, tillsätt 2-3 slevar kokvatten och den rivna parmesanen. Blanda så att det bildas en krämig sås. Låt sedan pastan rinna av och häll ner i pannan. Tillsätt slutligen den hackade basilikan och blanda allt väl.
Servera omedelbart och njut! Buon appetito!
Linguine con asparagi e limonePasta med sparris och citron
En perfekt pastarätt när våren gör entré! Den friska citronen förhöjer smaken på sparrisen, och parmesanen gör det hela intensivt och krämigt.
Ingredienser:
- 4 portioner linguine, spaghetti eller liknande pastasort
- 250 gr grön sparris
- Skal och saft av 1 citron (ekologisk)
- 1 tsk smör (eller olivolja)
- 70 gr riven Parmigiano Reggiano
- 4–8 blad basilika
- Salt & svartpeppar efter smak
- Paprikapulver efter smak
Gör så här:
Skär bort den träiga delen längst ner på sparrisen. Skär ner sparrisen i mindre bitar och behåll knopparna hela.
Smält smöret i en panna och tillsätt sparrisen. Krydda sedan med salt, peppar, paprika och ett halvt glas varmt vatten och låt koka i ca 15 minuter på låg värme.
Koka pastan ”al dente”.
Skölj citronen under varmt vatten, torka den och riv skalet och pressa ut saften. Häll nu citronsaft och skal till sparrisen, tillsätt 2-3 slevar kokvatten och den rivna parmesanen. Blanda så att det bildas en krämig sås. Låt sedan pastan rinna av och häll ner i pannan. Tillsätt slutligen den hackade basilikan och blanda allt väl.
Servera omedelbart och njut! Buon appetito!
Mer Pasta !
Spaghetti al cacio e pepe
Spaghetti al cacio e pepe - koka pastan al dente i rikligt med saltat vatten. Låt den rinna av men spara några matskedar av kokvattnet.
Peter Nordins Ragú
Pasta,Peter Nordin,Reportage,Nötkött
I Italien benämns denna sås kort och gott som ragù. Ordet Bolognese sägs komma från italienare som utvandrade från Neapeltrakten till USA i början av 1900-talet. Där parade man samman ragùn med spaghetti.
Spaghetti pomodori e mandorle
En enkel tallrik med rykande spaghetti med tomatsås är en skenbart enkel maträtt, men serverad i rätt tid och i rätt sällskap kan den ...
Spaghetti alla puttanesca
Det finns många färgstarka historier om bakgrunden till den här rätten som kallas gatflickans spaghetti. Den trovärdigaste är dock att rätten uppfanns