Bruschetta con tapenade italianaBruschetta med italiensk tapenade
Ett utsökt pålägg med alla de bästa smakerna från Italien i en och samma tugga!
Ingredienser: (alla mått är ungefärliga och anpassas efter smak)
- 0,5 dl olivolja
- 1-2 msk balsamvinäger
- 0,5 dl färsk basilika
- 1 dl soltorkade tomater
- 1 dl svarta oliver
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl parmesanost
- 2 tsk honung
Gör så här:
Finhacka basilikan, de soltorkade tomaterna och oliverna. Riv vitlöken och parmesanen.
Blanda alla ingredienser i en skål eller tallrik. Smaka av ordentligt och justera mängden av de olika ingredienserna så att det passar din egen smak.
Servera på ett färskt knaprigt varmt bröd. Röran kan också funka som ett tillbehör till t.ex. en stekt fisk.
Bruschetta con tapenade italianaBruschetta med italiensk tapenade
Ett utsökt pålägg med alla de bästa smakerna från Italien i en och samma tugga!
Ingredienser: (alla mått är ungefärliga och anpassas efter smak)
- 0,5 dl olivolja
- 1-2 msk balsamvinäger
- 0,5 dl färsk basilika
- 1 dl soltorkade tomater
- 1 dl svarta oliver
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl parmesanost
- 2 tsk honung
Gör så här:
Finhacka basilikan, de soltorkade tomaterna och oliverna. Riv vitlöken och parmesanen.
Blanda alla ingredienser i en skål eller tallrik. Smaka av ordentligt och justera mängden av de olika ingredienserna så att det passar din egen smak.
Servera på ett färskt knaprigt varmt bröd. Röran kan också funka som ett tillbehör till t.ex. en stekt fisk.
Fyra fantastiska recept !
Spaghetti Arrabbiata al forno – Peter Nordin
Vegetariskt,Pasta,Peter Nordin
Här ett annorlunda sätt att öka smak och konsistens till denna klassiska spaghetti. På slutet fördelas spaghettin i fyra förseglade ...
Pappardelle al ragú con cinghiale
En köttfärssås på vildsvin är en klassiker i Toscana. Ett härligt långkok som passar perfekt som helglunch tillsammans med pappardelle eller tagliatelle!
Limoncello Float
en italiensk dessert-drink på tre ingredienser: limoncello, prosecco och vanilj gelato. Enkel att förbereda och supergod!
Milano – Torino
En klassisk italiensk aperitivo som såg dagens ljus redan 1860 på Gaspare Campari’s café i Milano.