Panna cotta al caffèKaffepannacotta
En läcker dessert där den traditionella krämiga pannacottan samsas med härligt italiensk kaffe och mörk choklad. Vem kan tacka nej till den smakexplosionen?
Ett perfekt sätt att servera efterrätt och kaffe i ett!
Ingredienser: (6 portioner)
- 1 ½ dl starkt kaffe (mocca eller espresso)
- 5 dl vispgrädde
- 100 gr socker
- 8 gr gelatin
- ½ vaniljstång
- Till kaffesåsen:
- 100 gr mörk choklad
- 8 cl kaffe
Gör så här:
Börja med att göra kaffet och låt det svalna. Blötlägg gelatinet i rikligt med kallt vatten.
Häll grädden i en kastrull, tillsätt sockret och vaniljen, både frön och skal. Koka upp. Krama ur det nu mjuka gelatinet och tillsätt det i grädden. Rör om ordentligt så gelatinet löses upp och tillsätt sedan 1 ½ dl kaffe. Passera blandningen genom en finmaskig sil och häll upp i 6 st formar. Ställ i kylen i minst 3-4 timmar.
Förbered såsen strax innan servering. Smält den mörka chokladen i ett vattenbad eller i mikron. Tillsätt 8 cl varmt kaffe och blanda väl tills du får en smidig men trögflytande sås.
Vänd upp pannacottan på tallrikar, häll över såsen och dekorera gärna med några kaffebönor. Servera omedelbart.
Om du har svårt att få ut pannacottan ur formarna, så värm en kniv i kokande vatten och skär längs hela kanten runt formen. Doppa formen i kokande vatten en sekund och vänd den sedan upp och ner på ett fat.
Panna cotta al caffèKaffepannacotta
En läcker dessert där den traditionella krämiga pannacottan samsas med härligt italiensk kaffe och mörk choklad. Vem kan tacka nej till den smakexplosionen?
Ett perfekt sätt att servera efterrätt och kaffe i ett!
Ingredienser: (6 portioner)
- 1 ½ dl starkt kaffe (mocca eller espresso)
- 5 dl vispgrädde
- 100 gr socker
- 8 gr gelatin
- ½ vaniljstång
- Till kaffesåsen:
- 100 gr mörk choklad
- 8 cl kaffe
Gör så här:
Börja med att göra kaffet och låt det svalna. Blötlägg gelatinet i rikligt med kallt vatten.
Häll grädden i en kastrull, tillsätt sockret och vaniljen, både frön och skal. Koka upp. Krama ur det nu mjuka gelatinet och tillsätt det i grädden. Rör om ordentligt så gelatinet löses upp och tillsätt sedan 1 ½ dl kaffe. Passera blandningen genom en finmaskig sil och häll upp i 6 st formar. Ställ i kylen i minst 3-4 timmar.
Förbered såsen strax innan servering. Smält den mörka chokladen i ett vattenbad eller i mikron. Tillsätt 8 cl varmt kaffe och blanda väl tills du får en smidig men trögflytande sås.
Vänd upp pannacottan på tallrikar, häll över såsen och dekorera gärna med några kaffebönor. Servera omedelbart.
Om du har svårt att få ut pannacottan ur formarna, så värm en kniv i kokande vatten och skär längs hela kanten runt formen. Doppa formen i kokande vatten en sekund och vänd den sedan upp och ner på ett fat.
Fyra fantastiska recept !
Bistecca alla Fiorentina
Låt köttet stå framme i rumstemperatur 10 – 20 minuter innan du skall grilla. Många kockar menar att detta inte behövs, utan att du kan ...
Bruschetta con tapenade italiana
Tillbehör,Förrätter / Antipasti
Ett utsökt pålägg med alla de bästa smakerna från Italien i en och samma tugga!
L’iniezione di limone
En härligt frisk och syrlig drink som är otroligt enkel att blanda ihop.