Fyra goda viner runt hundralappen
Blommig, mycket söt, pärlande smak med inslag av päron, fläder, vit persika, litchi, honung och mandarin. Serveras vid 6-8°C till frukt- eller bärdesserter eller som sällskapsdryck.
Rätter att laga till:
Mousse al cioccolato e amaretto
Baci di Dama
Fruktig, nyanserad smak med inslag av fat, mörka körsbär, örter, plommon, choklad, salvia och blåbär. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- och nötkött.
Rätter att laga till:
Cannelloni con ricotta e spinaci
Pasta al forno alla tranese
Mezzacorona Pinot Grigio Riserva
Mycket fruktig smak med inslag av fat, gula päron, galiamelon, kryddor, mandel, apelsinskal och vanilj. Serveras vid 8-10°C till vegetariskt eller till rätter av fisk eller kyckling.
Rätter att laga till:
Bucatini alle olive verdi
Insalata pomodori e stracciatella
Fruktig, ungdomlig smak med inslag av päron, honungsmelon och mandarin. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller sällskapsdryck, eller till lättare rätter av fisk och skaldjur, eller till sallader.
Rätter att laga till:
Arancini di Riso e Ricotta
Focaccia Barese
Fyra goda viner runt hundralappen
Blommig, mycket söt, pärlande smak med inslag av päron, fläder, vit persika, litchi, honung och mandarin. Serveras vid 6-8°C till frukt- eller bärdesserter eller som sällskapsdryck.
Rätter att laga till:
Mousse al cioccolato e amaretto
Baci di Dama
Fruktig, nyanserad smak med inslag av fat, mörka körsbär, örter, plommon, choklad, salvia och blåbär. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- och nötkött.
Rätter att laga till:
Cannelloni con ricotta e spinaci
Pasta al forno alla tranese
Mezzacorona Pinot Grigio Riserva
Mycket fruktig smak med inslag av fat, gula päron, galiamelon, kryddor, mandel, apelsinskal och vanilj. Serveras vid 8-10°C till vegetariskt eller till rätter av fisk eller kyckling.
Rätter att laga till:
Bucatini alle olive verdi
Insalata pomodori e stracciatella
Fruktig, ungdomlig smak med inslag av päron, honungsmelon och mandarin. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller sällskapsdryck, eller till lättare rätter av fisk och skaldjur, eller till sallader.
Rätter att laga till:
Arancini di Riso e Ricotta
Focaccia Barese
Fyra fantastiska recept !
Amalfi Martini
En läcker variant av världens mest ikoniska cocktail, där citronlikören Limoncello för tankarna till den vackra Amalfi-kusten i södra ...
Medaglioni di vitello alla Pizzaiola
Kalvmedaljonger med oliver och tomat. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna och bryn kalvmedaljongerna på båda sidorna. Ta upp ur pannan, krydda med salt och peppar och håll dem varma.
Gnocchi filanti alla sorrentina
En klassisk rätt från Sorrento-trakten i Campania. Den är både snabb och enkel att göra och slutresultatet är så mycket mer än den insats som den kräver...
Involtini Nordini – di vitello
Kalvkött,Reportage,Peter Nordin
På något vis hänger allt samman här i Italien, men det tar litet tid att liksom komma underfund hur allt är sammanlänkat. Som dessa rullader, som börjar med min mormor