AmarettiItalienska mandelkakor

Amaretti är små mandelkex med en intensiv smak som är mycket vanliga och älskade i många italienska regioner, från norr till söder. Det finns många olika varianter, mjuka, strösslade med socker eller krispiga, som i det här recept. De är inte svåra att baka, men kräver lite tid eftersom degen behöver vila i kylen över natten för att få rätt konsistens. Amaretti är de rätta kexen för en söt paus eller för att ackompanjera testunden! De är även perfekta som fyllning till tårtor eller tårtor!

 

Ingredienser: (ca 40 kakor)

  • 1 kryddmått salt
  • 4 äggvitor
  • 120 gr strösocker
  • 200 gr (4 dl) mandelmjöl
  • 3-4 bittermandel, riven
  • Rivet skal från en halv citron
  • florsocker

 

Gör så här:

Börja med att vispa samman äggvita och salt till ett fast skum. Blanda ihop socker, mandelmjöl, bittermandel och citronzest. Vänd sedan försiktigt ner det i skummet.

 

Rulla små bollar, ca 10–15 gram eller lite mindre än en matsked. Rulla dem sedan i florsocker. Låt bollarna stå i kylen 12–24 timmar för att torka till sig.

 

När kakorna torkat lyfter du över dem på en plåt med papper med hjälp av en kniv. Lägg kakorna med ca 2 cm mellanrum.

 

Pudra alla kakor med florsocker, en tesil fungerar perfekt. Nyp eller tryck sedan till kakorna lite lätt.

 

Baka kakorna på 180 grader i 15–20 minuter med över- och undervärme utan fläkt. Förvara kakorna i en lufttät burk när de har svalnat.

 

Servera Amaretti med te, kaffe eller ett litet glas sött vin.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 
Ruffino Vinsanto Serelle

AmarettiItalienska mandelkakor

Amaretti är små mandelkex med en intensiv smak som är mycket vanliga och älskade i många italienska regioner, från norr till söder. Det finns många olika varianter, mjuka, strösslade med socker eller krispiga, som i det här recept. De är inte svåra att baka, men kräver lite tid eftersom degen behöver vila i kylen över natten för att få rätt konsistens. Amaretti är de rätta kexen för en söt paus eller för att ackompanjera testunden! De är även perfekta som fyllning till tårtor eller tårtor!

 

Ingredienser: (ca 40 kakor)

  • 1 kryddmått salt
  • 4 äggvitor
  • 120 gr strösocker
  • 200 gr (4 dl) mandelmjöl
  • 3-4 bittermandel, riven
  • Rivet skal från en halv citron
  • florsocker
Ruffino Vinsanto Serelle

Gör så här:

Börja med att vispa samman äggvita och salt till ett fast skum. Blanda ihop socker, mandelmjöl, bittermandel och citronzest. Vänd sedan försiktigt ner det i skummet.

 

Rulla små bollar, ca 10–15 gram eller lite mindre än en matsked. Rulla dem sedan i florsocker. Låt bollarna stå i kylen 12–24 timmar för att torka till sig.

 

När kakorna torkat lyfter du över dem på en plåt med papper med hjälp av en kniv. Lägg kakorna med ca 2 cm mellanrum.

 

Pudra alla kakor med florsocker, en tesil fungerar perfekt. Nyp eller tryck sedan till kakorna lite lätt.

 

Baka kakorna på 180 grader i 15–20 minuter med över- och undervärme utan fläkt. Förvara kakorna i en lufttät burk när de har svalnat.

 

Servera Amaretti med te, kaffe eller ett litet glas sött vin.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Limoncellosorbet

Limoncellosorbet

En fräschare avslutning på en måltid får du leta efter! Det blir lite extra snyggt om man serverar sorbeten i citronskalen.

Läs mer

Vincisgrassi alla Nordin

Vincisgrassi alla Nordin

Vincisgrassi. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten på spisen. Koka alla pasta-ark 1 minut och lägg ut på kökshanddukar. Nu skall vi..

Läs mer

Ribollita – bönsoppa från Toscana

Ribollita – bönsoppa från Toscana

Bönsoppa från Toscana. Blötlägg bönorna över natten i 1 liter vatten. Dagen därpå kokar du upp bönorna i samma vatten och låter dem sjuda i ca 1 timme. Tärna pancettan fint och fräs i en soppgryta. Sautera sedan kål och morötter i fettet.

Läs mer

Crostini con funghi e ricotta

Crostini con funghi e ricotta

Rostade brödskivor med ricottakräm, karameliserad lök och svamp. Toppa med parmesan!

Läs mer