Pasta con la mollicaPasta med brödsmulor, sardeller, persilja och vitlök

Ingredienser:

  • 320 g spaghetti
  • 4-6 sardeller i olja
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 kvist persilja
  • salt
  • olivolja (ca 6 msk)
  • 3 skivor torrt bröd
  • peperoncino/chilipeppar efter smak

 

Gör så här:

Börja med att finhacka persilja, vitlök och chilli separat. Skär sardellerna i bitar.

 

Mixa brödet till smulor och lägg det i en liten panna. Stek tillsammans med ca 3 msk olja och rör om ofta tills brödet fått färg. Stäng av värmen, lägg i den hackade persiljan och ställ åt sidan.

 

Koka upp vatten i en stor kastrull, addera måttligt med salt och lägg i pastan. Låt inte pasta koka klart då tillagningen ska avslutas i pannan.

 

Medan pastan kokar, häll ca 3 matskedar olivolja i en stor panna och tillsätt de hackade sardellerna. Stek på låg/medelhög värme tills de lösts upp. Tillsätt vitlök och chili i pannan och höj värmen något.

 

När vitlöken fått färg och pastan nästan är al dente, lägg pastan i pannan. Rör om tillsammans med små mängder pastavatten tills pastan känns färdig, då stänger du av pannan och adderar brödet och persiljan. Blanda och servera direkt!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Pasta con la mollicaPasta med brödsmulor, ansjovis, persilja och vitlök

Ingredienser:

  • 320 g spaghetti
  • 4-6 sardeller i olja
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 kvist persilja
  • salt
  • olivolja (ca 6 msk)
  • 3 skivor torrt bröd
  • peperoncino/chilipeppar efter smak
Marco Colicchio

Gör så här:

Börja med att finhacka persilja, vitlök och chilli separat. Skär sardellerna i bitar.

 

Mixa brödet till smulor och lägg det i en liten panna. Stek tillsammans med ca 3 msk olja och rör om ofta tills brödet fått färg. Stäng av värmen, lägg i den hackade persiljan och ställ åt sidan.

 

Koka upp vatten i en stor kastrull, addera måttligt med salt och lägg i pastan. Låt inte pasta koka klart då tillagningen ska avslutas i pannan.

 

Medan pastan kokar, häll ca 3 matskedar olivolja i en stor panna och tillsätt de hackade sardellerna. Stek på låg/medelhög värme tills de lösts upp. Tillsätt vitlök och chili i pannan och höj värmen något.

 

När vitlöken fått färg och pastan nästan är al dente, lägg pastan i pannan. Rör om tillsammans med små mängder pastavatten tills pastan känns färdig, då stänger du av pannan och adderar brödet och persiljan. Blanda och servera direkt!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Torta-Caprese

Torta Caprese

Torta Caprese! Här kommer min historia om en legendarisk och underbar tårta av choklad och mandel. Läs alla desserter på ww.godaitalien.se

Läs mer

Spaghetti-al-Pomodoro

Spaghetti al Pomodoro – äkta italiensk

Spaghetti al Pomodoro är en klassiker i det Italienska köket! En enkel, snabblagad och vegetarisk pastarätt som passar alla tillfällen.

Läs mer

Pappardelle con Porcini

Pappardelle con Porcini

Pappardelle con Porcini. Skiva svampen och stek i olivolja tillsammans med vitlöken till svampen får en fin färg.Blanda pastan med svampen..

Läs mer

Coda alla vaccinara

Coda alla vaccinara

Smakrik stuvning gjord på oxsvans från Rom.

Läs mer