Pasta con la mollicaPasta med brödsmulor, sardeller, persilja och vitlök
Ingredienser:
- 320 g spaghetti
- 4-6 sardeller i olja
- 2-3 vitlöksklyftor
- 1 kvist persilja
- salt
- olivolja (ca 6 msk)
- 3 skivor torrt bröd
- peperoncino/chilipeppar efter smak
Gör så här:
Börja med att finhacka persilja, vitlök och chilli separat. Skär sardellerna i bitar.
Mixa brödet till smulor och lägg det i en liten panna. Stek tillsammans med ca 3 msk olja och rör om ofta tills brödet fått färg. Stäng av värmen, lägg i den hackade persiljan och ställ åt sidan.
Koka upp vatten i en stor kastrull, addera måttligt med salt och lägg i pastan. Låt inte pasta koka klart då tillagningen ska avslutas i pannan.
Medan pastan kokar, häll ca 3 matskedar olivolja i en stor panna och tillsätt de hackade sardellerna. Stek på låg/medelhög värme tills de lösts upp. Tillsätt vitlök och chili i pannan och höj värmen något.
När vitlöken fått färg och pastan nästan är al dente, lägg pastan i pannan. Rör om tillsammans med små mängder pastavatten tills pastan känns färdig, då stänger du av pannan och adderar brödet och persiljan. Blanda och servera direkt!
Pasta con la mollicaPasta med brödsmulor, ansjovis, persilja och vitlök
Ingredienser:
- 320 g spaghetti
- 4-6 sardeller i olja
- 2-3 vitlöksklyftor
- 1 kvist persilja
- salt
- olivolja (ca 6 msk)
- 3 skivor torrt bröd
- peperoncino/chilipeppar efter smak
Gör så här:
Börja med att finhacka persilja, vitlök och chilli separat. Skär sardellerna i bitar.
Mixa brödet till smulor och lägg det i en liten panna. Stek tillsammans med ca 3 msk olja och rör om ofta tills brödet fått färg. Stäng av värmen, lägg i den hackade persiljan och ställ åt sidan.
Koka upp vatten i en stor kastrull, addera måttligt med salt och lägg i pastan. Låt inte pasta koka klart då tillagningen ska avslutas i pannan.
Medan pastan kokar, häll ca 3 matskedar olivolja i en stor panna och tillsätt de hackade sardellerna. Stek på låg/medelhög värme tills de lösts upp. Tillsätt vitlök och chili i pannan och höj värmen något.
När vitlöken fått färg och pastan nästan är al dente, lägg pastan i pannan. Rör om tillsammans med små mängder pastavatten tills pastan känns färdig, då stänger du av pannan och adderar brödet och persiljan. Blanda och servera direkt!
Fyra fantastiska recept !
Torta Caprese
Reportage,Desserter,Just nu,Peter Nordin
Torta Caprese! Här kommer min historia om en legendarisk och underbar tårta av choklad och mandel. Läs alla desserter på ww.godaitalien.se
Spaghetti al Pomodoro – äkta italiensk
Spaghetti al Pomodoro är en klassiker i det Italienska köket! En enkel, snabblagad och vegetarisk pastarätt som passar alla tillfällen.
Pappardelle con Porcini
Pappardelle con Porcini. Skiva svampen och stek i olivolja tillsammans med vitlöken till svampen får en fin färg.Blanda pastan med svampen..