Mousse al cioccolato e amaretto
En härligt krämig mousse med smak av choklad och den italienska mandellikören amaretto. Denna dessert är enkel att tillaga och otroligt god. Uteslut likören för ett alkoholfritt alternativ.
Ingredienser: (4 portioner)
- 100g mörk choklad, 80% kakao
- 2 ägg
- 40g strösocker (ca 3 msk)
- 1 nypa salt
- 2,5 dl grädde
- 3 msk mandellikör
- Ev. Färska bär till servering
Gör så här:
Smält 80g av chokladen i ett vattenbad.
Separera äggulorna från vitan. Vispa äggulorna och sockret i ca 3 minuter med elvisp. Vänd ner den smälta chokladen i äggkrämen.
Vispa äggvitorna hårt tillsammans med salt, vänd ned i smeten. Vispa sedan 2 dl av grädden och vänd ned i smeten. Häll i mandellikören och blanda försiktigt.
Lägg upp moussen i glas och låt stå i kylen i minst 3 timmar. Vispa resterande grädde och hacka resterande choklad. Servera moussen med en klick grädde, hackad choklad och eventuellt färska bär. NJUT!
Mousse al cioccolato e amaretto
En härligt krämig mousse med smak av choklad och den italienska mandellikören amaretto. Denna dessert är enkel att tillaga och otroligt god. Uteslut likören för ett alkoholfritt alternativ.
Ingredienser: (4 portioner)
- 100g mörk choklad, 80% kakao
- 2 ägg
- 40g strösocker (ca 3 msk)
- 1 nypa salt
- 2,5 dl grädde
- 3 msk mandellikör
- Ev. Färska bär till servering
Gör så här:
Smält 80g av chokladen i ett vattenbad.
Separera äggulorna från vitan. Vispa äggulorna och sockret i ca 3 minuter med elvisp. Vänd ner den smälta chokladen i äggkrämen.
Vispa äggvitorna hårt tillsammans med salt, vänd ned i smeten. Vispa sedan 2 dl av grädden och vänd ned i smeten. Häll i mandellikören och blanda försiktigt.
Lägg upp moussen i glas och låt stå i kylen i minst 3 timmar. Vispa resterande grädde och hacka resterande choklad. Servera moussen med en klick grädde, hackad choklad och eventuellt färska bär. NJUT!
Fler italienska desserter !
Kanelpannacotta
Pannacotta är en klassisk dessert i det italienska köket. Kanelpannacotta är en härlig jul-variant med smak av kanel och färska bär.
Fragole al vino bianco
Fragole al vino bianco. Häll vinet, sockret och citronskalet i en skål. Rör till sockret har löst upp sig. Lägg i jordgubbarna och blanda.
Torta Di Mele Al Gelato
En hemlagad äppelkaka är helt klart en efterrätt som vi aldrig tröttnar på oavsett om din adress är i Sverige eller Italien!
Coppa di mascarpone alle Pesche
Enkel italiensk dessert på mascarponekräm, amarettikakor och persikor smaksatta med citron och amaretto.