Carpaccio di manzo con rucola e granaBiffcarpaccio med ruccola och parmesan
Enkelt och gott recept som inte tar mer än 15 min att tillaga. Det sägs att rätten skapades av Giuseppe Cipriani, grundaren av Harry’s bar i Venedig, år 1950.
Ingredienser:
- 400 g Oxfilé
- 100 g Rucolasallad
- 100 g parmesanost
- 1-2 msk inlagd kapris
- 2 citroner
- 1 dl extra virgin olivolja
- citronskiva för garnering
- Salt och peppar
Gör så här:
Pressa citronerna (spara en skiva till garnering) och sila saften. Lägg 0,7 dl citronsaft i en skål tillsammans med olivolja, salt och peppar. Vispa sedan såsen.
Skär köttet i mycket tunna skivor och fördela jämt över ett serveringsfat. Häll över citronsåsen.
Hyvla parmesanosten i tunna skivor, förslagsvis med en osthyvel. Garnera sedan köttet med ruccola, kapris (efter smak), citronskiva och parmesanosten. Toppa med salt och peppar. Buon appetito!
Carpaccio di manzo con rucola e granaBiffcarpaccio med ruccola och parmesan
Enkelt och gott recept som inte tar mer än 15 min att tillaga. Det sägs att rätten skapades av Giuseppe Cipriani, grundaren av Harry’s bar i Venedig, år 1950.
Ingredienser:
- 400 g Oxfilé
- 100 g Rucolasallad
- 100 g parmesanost
- 1-2 msk inlagd kapris
- 2 citroner
- 1 dl extra virgin olivolja
- citronskiva för garnering
- Salt och peppar
Gör så här:
Pressa citronerna (spara en skiva till garnering) och sila saften. Lägg 0,7 dl citronsaft i en skål tillsammans med olivolja, salt och peppar. Vispa sedan såsen.
Skär köttet i mycket tunna skivor och fördela jämt över ett serveringsfat. Häll över citronsåsen.
Hyvla parmesanosten i tunna skivor, förslagsvis med en osthyvel. Garnera sedan köttet med ruccola, kapris (efter smak), citronskiva och parmesanosten. Toppa med salt och peppar. Buon appetito!
Fyra fantastiska recept !
Pasta al limone
Pasta al limone. Koka pastan ”al dente”. Smält smöret i en stor panna och tillsätt det finrivna skalet av två citroner och låt det värmas en stund så att smakerna blandas.
Insalata Estiva
Dela tomaterna och lägg upp dem på ett fat. Ringla över en god olivolja och balsamvinäger efter smak. Låt dem stå och dra en stund ...
Potatisgnocchi med bräserat kött
Gnocchi con brasato är ett smakrikt recept på en gryta med gnocchi, ett recept direkt från Italien ...
Composta di mele con limoncello
En äppelkompott med italiensk touch som garanterat kommer att bli en succé. Enkelt och riktigt gott – buonissimo!