Tortino di cioccolato con cuore fondenteChokladfondant

Ingredienser:

  • 200 g mörk choklad
  • 200 g smör
  • 160 g (ca 1,7 dl) strösocker
  • 4 ägg (rumstempereade)
  • 40 g mjöl (ca 2/3 dl) gärna tipo 00 eller vetemjöl special
  • Florsocker till garnering

 

Gör så här:

Smält den hackade mörka chokladen, sockret och smöret i en bain-marie (vattenbad). Smöra och mjöla 8 enportions aluminiumformar. Tänk dem jämnt och noggrant så att de inte går sönder när du senare tar ut dem från formarna.

 

Låt chokladblandningen svalna. Tillsätt sedan äggen, ett i taget under omrörning med balongvisp. Sikta i mjölet och blanda väl.

 

Häll smeten i formarna. Täck dem sedan med plastfolie och låt dem vila i frysen i 4 timmar innan de gräddas. Tillaga i en förvärmd ugn på 220° i ca 17-19 minuter.

 

Ta ut ur ugnen och vänd upp formarna på serveringsfat. Garnera med florsocker och servera direkt!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 
Ruffino Vinsanto Serelle

Tortino di cioccolato con cuore fondenteChokladfondant

Ingredienser:

  • 200 g mörk choklad
  • 200 g smör
  • 160 g (ca 1,7 dl) strösocker
  • 4 ägg (rumstempereade)
  • 40 g mjöl (ca 2/3 dl) gärna tipo 00 eller vetemjöl special
  • Florsocker till garnering
Ruffino Vinsanto Serelle

Gör så här:

Smält den hackade mörka chokladen, sockret och smöret i en bain-marie (vattenbad). Smöra och mjöla 8 enportions aluminiumformar. Tänk dem jämnt och noggrant så att de inte går sönder när du senare tar ut dem från formarna.

 

Låt chokladblandningen svalna. Tillsätt sedan äggen, ett i taget under omrörning med balongvisp. Sikta i mjölet och blanda väl.

 

Häll smeten i formarna. Täck dem sedan med plastfolie och låt dem vila i frysen i 4 timmar innan de gräddas. Tillaga i en förvärmd ugn på 220° i ca 17-19 minuter.

 

Ta ut ur ugnen och vänd upp formarna på serveringsfat. Garnera med florsocker och servera direkt!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fler italienska desserter !

Torta-di-biscotti-e-cioccolato

Torta di biscotti e cioccolato

En underbar och krämig italiensk tårta av choklad och mascarpone och en botten av biscotti.

Läs mer

Panettone-med-apelsin

Panettone med apelsin

Panettone är en italiensk julkaka som äts på kvällen tillsammans med ett glas söt spumante. Den traditionella versionen innehåller russin...

Läs mer

Panforte

Panforte – italiensk nougatkaka

utsökt Italiensk nougatkaka med nötter, kanel och mörk choklad.

Läs mer

Šmòrn

Šmòrn

Skidorten Cortinas egen äppelpannkaka. En social dessert som är enkel att tillaga och går hem hos dem flesta! Med en skvätt Rom i ...

Läs mer