Klassisk chokladtryffelCarina Nordins berömda tryffel från Prinsen

Här behöver du en känslig våg som ger dig 1 gram i taget. Börja med att starta en bain-marie på spisen. Ett sjudande vattenbad. Bain Marie, Marias bad, syftar till metoden att placera en kastrull med råvaror i en annan panna över sjudande vatten. Detta för att stabilisera värmen. Termen användes ursprungligen inom alkemi och namngavs efter Moses syster Maria, som var alkemist. I dag är detta en klassisk fransk köksterm. Tänk på, som alltid, att bunken inte nuddar det sjudande vattnet. Det är ångan som ger värmen.

 

Ingredienser:

  • 100 g choklad 70% fint hackad
  • 100 g choklad 40% fint hackad
  • 116 g grädde
  • 66 g kokosolja ekologisk (är godast)
  • 1 msk espresso
  • 1 msk kaffelikör
  • 20 g äggula i en rymlig bunke

 

Gör så här:

Lägg allt i, utom äggulan, i vattenbadet och smält till glansig homogen smet.

Häll chokladsmeten över gulan medan du vispar. Låt smeten bli rumsvarm. Lägg på plastfilm och ställ i kyl över natten.

Rulla upp 6 – 8 g bollar. Använd plasthandskar. Rulla i kakao innan servering.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Klassisk chokladtryffelCarina Nordins berömda tryffel från Prinsen

Text: Peter Nordin

 

Här behöver du en känslig våg som ger dig 1 gram i taget. Börja med att starta en bain-marie på spisen. Ett sjudande vattenbad. Bain Marie, Marias bad, syftar till metoden att placera en kastrull med råvaror i en annan panna över sjudande vatten. Detta för att stabilisera värmen. Termen användes ursprungligen inom alkemi och namngavs efter Moses syster Maria, som var alkemist. I dag är detta en klassisk fransk köksterm. Tänk på, som alltid, att bunken inte nuddar det sjudande vattnet. Det är ångan som ger värmen.

 

Ingredienser:

  • 100 g choklad 70% fint hackad
  • 100 g choklad 40% fint hackad
  • 116 g grädde
  • 66 g kokosolja ekologisk (är godast)
  • 1 msk espresso
  • 1 msk kaffelikör
  • 20 g äggula i en rymlig bunke

Gör så här:

Lägg allt i, utom äggulan, i vattenbadet och smält till glansig homogen smet. Häll chokladsmeten över gulan medan du vispar. Låt smeten bli rumsvarm. Lägg på plastfilm och ställ i kyl över natten.

 

Rulla upp 6 – 8 g bollar. Använd plasthandskar. Rulla i kakao innan servering.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer italiensk jul !

Pizza bianca med grönkål

Pizza bianca med grönkål

En vit pizza med gorgonzola, grönkål och pinjenötter. Ett perfekt tilltugg till ditt italienska julbord! Allt du behöver är...

Läs mer

Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

En smakrik risotto med saffran från Milano. Serveras traditionellt med Ossobuco alla Milanese och Gremolata

Läs mer

Amaretto Sour

Amaretto Sour

En söt drink som görs med den italienska mandellikören amaretto.

Läs mer

Insalata Siciliana di Arance

Insalata Siciliana di Arance

Fräsch sallad på apelsin, fänkål och oliver.

Läs mer