Crostini con ricotta e fichiSnittar med ricotta, fikon och honung
Ett enkelt och utsökt tilltugg som blir en garanterad succé på årets julmingel.
Ingredienser: (ca 20 snittar)
- En baguette
- 5 gula lökar
- 5 fikon
- 250g ricotta
- 100 g smör
- 1/2 tsk strösocker
- olivolja
- en citron
- salt och peppar
- honung
- Ev. färsk rosmarin
Gör så här:
Börja med den karamelliserade löken: Skär upp löken och värm smöret i en stekpanna. Stek löken på medelhög värme tills gyllene. (ca 30 min) Tillsätt sockret när löken nästan är klar.
Sätt ugnen på 175ºC. Skär upp brödet i skivor. Lägg över på en plåt och ringla över olivolja. Grädda i ugen tills de får färg. (ca 10 minuter)
Blanda ihop ricotta, zest från citronen, citronjuice från 1/2 citron, salt och pappar.
Dags att montera! Bred på ett generöst lager ricottakräm över brödet, lägg på karamelliserad lök och sedan skivor av fikon. Ringa över honung och toppa med peppar, citronzest och färsk rosmarin. Servera direkt och njut.
Crostini con ricotta e fichiSnittar med ricotta, fikon och honung
Ett enkelt och utsökt tilltugg som blir en garanterad succé på årets julmingel.
Ingredienser: (ca 20 snittar)
- En baguette
- 5 gula lökar
- 5 fikon
- 250g ricotta
- 100 g smör
- 1/2 tsk strösocker
- olivolja
- en citron
- salt och peppar
- honung
- Ev. färsk rosmarin
Gör så här:
Börja med den karamelliserade löken: Skär upp löken och värm smöret i en stekpanna. Stek löken på medelhög värme tills gyllene. (ca 30 min) Tillsätt sockret när löken nästan är klar.
Sätt ugnen på 175ºC. Skär upp brödet i skivor. Lägg över på en plåt och ringla över olivolja. Grädda i ugen tills de får färg. (ca 10 minuter)
Blanda ihop ricotta, zest från citronen, citronjuice från 1/2 citron, salt och pappar.
Dags att montera! Bred på ett generöst lager ricottakräm över brödet, lägg på karamelliserad lök och sedan skivor av fikon. Ringa över honung och toppa med peppar, citronzest och färsk rosmarin. Servera direkt och njut.
Mer aperitivo !
Bjud in till aperitivo hemma
Louise Laurenius,Reportage,Tips
Aperitivo hemma.. Det är många saker som skiljer oss svenskar från italienarna. Hur vi socialiserar är en av dessa. Medan italienarna gärna möts upp ute på en bar eller en restaurang,
Focaccia Barese
Det finns inte en enda stund på dagen som det inte är rätt att äta focaccia i Bari, eller faktiskt hela Apulien. Redan från tidig morgon...
Perlino Royale
En inte alltför stark drink där smaken av lime ger en perfekt start på kvällen. Du behöver endast: 4 cl Perlino Bianco, 4 cl prosecco...
Tre drinkrecept på Villa Cardea Aperitivo
Tre drinkrecept på Villa Cardea Aperitivo. Blanda alla ingredienser i ett tumblerglas. Garnera med en apelsinskiva..
Mer aperitivo !
Perlino Royale
En inte alltför stark drink där smaken av lime ger en perfekt start på kvällen. Du behöver endast: 4 cl Perlino Bianco, 4 cl prosecco...
Tre drinkrecept på Villa Cardea Aperitivo
Tre drinkrecept på Villa Cardea Aperitivo. Blanda alla ingredienser i ett tumblerglas. Garnera med en apelsinskiva..
Bjud in till aperitivo hemma
Louise Laurenius,Reportage,Tips
Aperitivo hemma.. Det är många saker som skiljer oss svenskar från italienarna. Hur vi socialiserar är en av dessa. Medan italienarna gärna möts upp ute på en bar eller en restaurang,
Focaccia Barese
Det finns inte en enda stund på dagen som det inte är rätt att äta focaccia i Bari, eller faktiskt hela Apulien. Redan från tidig morgon...