Tomas Bacoccoli släpper ny bok - EtruskenFörsta delen i serien tryffeljägarna
Vissa saker kan man bara göra i Italien
Det har blivit möjligt att laga riktig italiensk mat utanför Italien. Så var det inte förut. Nästan alla råvaror finns nu och även om vattnet i kranen faktiskt smakar annorlunda så blir italiensk mat god även i Sverige nuförtiden.
Mycket av Italien kan återskapas utanför landets gränser, men inte den här boken. Jag hade aldrig kunnat skriva Etrusken om jag inte bott här. Inte bara för att jag ibland tar en kaffe med den världsberömde åklagaren som hade hand om fallet Monstret i Florens. Inte ens för att jag kunnat hänga med Amanda Knox underbara fängelsepräst. Eller ta en promenad i parken med hennes fångvaktare, som vill vara anonym.
Nej, jag pratar om vardagen.
Att gå genom en stad som byggdes av etruskerna, sitta och skriva på diverse barer, restauranger och fotbollsläktare, höra konspirationsteorierna om hemliga sällskap och Italiens största true crime-gåtor. Att se baristan skämta med kunderna medan han skär en lövtunn skiva mortadella och häller upp ett krispigt vitt vin. Klockan tio på morgonen. Doften av kaffe och en nybakt cornetto. Och morgondimman i olivlundarna. De gamla gubbarna, korvarna och all den lokala maten. För att inte tala om när jag då och då stöter ihop med riktiga tryffelgangsters och stora vildsvin mitt på ljusan dan.
För det var så Etrusken och hela denna serie, Tryffeljägarna, föddes. Genom att jag bodde mitt i allt detta, i Italien.
Det är en hel värld jag skapat, som jag lever i. Och som jag ändå längtar till varje dag. Karaktärerna och landskapet. Men också all mat, historia och kultur.
Så från mig till dig, direkt från Umbriens våldsamma natur, det här är Etrusken
Beställ boken HÄR!
Tomas Bacoccoli släpper ny bok - EtruskenFörsta delen i serien tryffeljägarna
Vissa saker kan man bara göra i Italien
Det har blivit möjligt att laga riktig italiensk mat utanför Italien. Så var det inte förut. Nästan alla råvaror finns nu och även om vattnet i kranen faktiskt smakar annorlunda så blir italiensk mat god även i Sverige nuförtiden.
Mycket av Italien kan återskapas utanför landets gränser, men inte den här boken. Jag hade aldrig kunnat skriva Etrusken om jag inte bott här. Inte bara för att jag ibland tar en kaffe med den världsberömde åklagaren som hade hand om fallet Monstret i Florens. Inte ens för att jag kunnat hänga med Amanda Knox underbara fängelsepräst. Eller ta en promenad i parken med hennes fångvaktare, som vill vara anonym.
Nej, jag pratar om vardagen.
Att gå genom en stad som byggdes av etruskerna, sitta och skriva på diverse barer, restauranger och fotbollsläktare, höra konspirationsteorierna om hemliga sällskap och Italiens största true crime-gåtor. Att se baristan skämta med kunderna medan han skär en lövtunn skiva mortadella och häller upp ett krispigt vitt vin. Klockan tio på morgonen. Doften av kaffe och en nybakt cornetto. Och morgondimman i olivlundarna. De gamla gubbarna, korvarna och all den lokala maten. För att inte tala om när jag då och då stöter ihop med riktiga tryffelgangsters och stora vildsvin mitt på ljusan dan.
För det var så Etrusken och hela denna serie, Tryffeljägarna, föddes. Genom att jag bodde mitt i allt detta, i Italien.
Det är en hel värld jag skapat, som jag lever i. Och som jag ändå längtar till varje dag. Karaktärerna och landskapet. Men också all mat, historia och kultur.
Så från mig till dig, direkt från Umbriens våldsamma natur, det här är Etrusken
Beställ boken HÄR!
Fyra fantastiska recept !
Cacio e Pepe av Peter Nordin
Vegetariskt,Pasta,Peter Nordin
Cacio e Pepe, ett recept av Peter Nordin - den kända kocken som bland annat ägt restaurang Prinsen i Stockholm. www.godaitalien.se.
Trote affogate
Skölj fisken, klappa den torr och krydda med salt och peppar. Panera med vetemjöl och skaka av onödigt mjöl.
Din egen pizzasås
Vill du göra din egen tomatsås till pizzan? Det är mycket lättare än du tror! Bara tre ingredienser; tomater, salt, olivolja och du behöver inte ens sätta på spisen.
Så lyckas du med napolitansk pizza i din hemmaugn
Pizza,Tips,Reportage,Louise Laurenius
Har du någonsin satt tänderna i en äkta napolitansk pizza? Visste du att det är stor skillnad på den och de pizzor som ofta serveras på pizzeriorna runt om i Sverige.
I Neapel har man nämligen förfinat konsten att göra en fluffig deg...