Röror till grillat
I Italien använder de mer än gärna sardeller i sin matlagning. Här är två smakrika tillbehör till midsommarkvällens grillbuffé.
Oliv- och sardellröra
Ingredienser:
- 2 dl kärnfria oliver
- 50 gr sardellfiléer
- 1 pressad vitlöksklyfta (rosta den i ugnen först om du vill ha en mildare smak.
- 1 dl hackad färsk basilika
Gör så här:
Hacka oliver och sardeller. Blanda det med vitlök och basilika. Bind ihop röran med några droppar olivolja. Vill du variera kan du även blanda röran med creme fraiche och/eller majonnäs.
Sardell- och kaprissmör
Ingredienser:
- 75 gr rumsvarmt smör
- Rivet skal av 1 citron
- Ca 20 gr sardellfiléer
- 1 msk kapris
Gör så här:
Vispa smöret mjukt med citronskal och 2 tsk olja från sardellerna. Finhacka sardellerna och kaprisen och vänd ner i smöret.
Röror till grillat
I Italien använder de mer än gärna sardeller i sin matlagning. Här är två smakrika tillbehör till midsommarkvällens grillbuffé.
Oliv- och sardellröra
Ingredienser:
- 2 dl kärnfria oliver
- 50 gr sardellfiléer
- 1 pressad vitlöksklyfta (rosta den i ugnen först om du vill ha en mildare smak.
- 1 dl hackad färsk basilika
Gör så här:
Hacka oliver och sardeller. Blanda det med vitlök och basilika. Bind ihop röran med några droppar olivolja. Vill du variera kan du även blanda röran med creme fraiche och/eller majonnäs.
Sardell- och kaprissmör
Ingredienser:
- 75 gr rumsvarmt smör
- Rivet skal av 1 citron
- Ca 20 gr sardellfiléer
- 1 msk kapris
Gör så här:
Vispa smöret mjukt med citronskal och 2 tsk olja från sardellerna. Finhacka sardellerna och kaprisen och vänd ner i smöret.
Fyra fantastiska recept !
Torta Caprese
Reportage,Desserter,Just nu,Peter Nordin
Torta Caprese! Här kommer min historia om en legendarisk och underbar tårta av choklad och mandel. Läs alla desserter på ww.godaitalien.se
Spaghetti alla Gricia
Spaghetti alla gricia är en av de mest kända och älskade pastarätterna som förknippas med Rom. Ett enkelt recept baserat på bara tre ingredienser utöver
Så lyckas du med napolitansk pizza i din hemmaugn
Pizza,Tips,Reportage,Louise Laurenius
Har du någonsin satt tänderna i en äkta napolitansk pizza? Visste du att det är stor skillnad på den och de pizzor som ofta serveras på pizzeriorna runt om i Sverige.
I Neapel har man nämligen förfinat konsten att göra en fluffig deg...