Crostini med Taleggio och päronCrostini Rolls Royce toppad med Taleggio, päron, salvia och tryffelhonung
Crostinis är en antipasti. Ordet härrör från latinets ante som betyder före och pastus som betyder måltid. Oftast serveras crostinis med olika toppningar. Vi använder ciabattabröd när vi lagar dessa godbitar. Detta bröd går under benämningen croccante i Italien.
Ingredienser: (4 personer)
- 8 små skivor ciabattaskivor, 1 ½ cm i tjocklek
- 2 msk olivolja extra virgin
- ½ vitlöksklyfta
- 8 skivor taleggio, 1 cm tjocka och lika stora som brödet
- 8–16 beroende på storlek, spänstiga blad färsk salvia
- 1 moget päron med mycket smak i tunna skivor
- 2 msk tryffelhonung
- flingsalt och svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225° C.
Värm en teflonpanna på spisen på svag värme och rosta brödskivorna med litet olivolja tills de blir gyllene. Gnid bröden med vitlöksklyftan.
Börja med att toppa brödbitarna med lite salt och svartpeppar, sedan osten, salviabladen, lövtunna skivor av päron och avsluta med att ringla tryffelhonung över skapelserna. Till sist ytterligare några flisor flingsalt och svartpeppar.
Baka sedan i ugnen i 3-4 minuter. Var uppmärksam på att osten inte blir för smält så att allt flyter i väg. Ta ut ur ugnen och ringla ytterligare litet honung över och några droppar av extra virgin olivolja. Servera och njut!
Missa inte:
Crostini med Taleggio och päronCrostini Rolls Royce toppad med Taleggio, päron, salvia och tryffelhonung
Crostinis är en antipasti. Ordet härrör från latinets ante som betyder före och pastus som betyder måltid. Oftast serveras crostinis med olika toppningar. Vi använder ciabattabröd när vi lagar dessa godbitar. Detta bröd går under benämningen croccante i Italien.
Ingredienser: (4 personer)
- 8 små skivor ciabattaskivor, 1 ½ cm i tjocklek
- 2 msk olivolja extra virgin
- ½ vitlöksklyfta
- 8 skivor taleggio, 1 cm tjocka och lika stora som brödet
- 8–16 beroende på storlek, spänstiga blad färsk salvia
- 1 moget päron med mycket smak i tunna skivor
- 2 msk tryffelhonung
- flingsalt och svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225° C.
Värm en teflonpanna på spisen på svag värme och rosta brödskivorna med litet olivolja tills de blir gyllene. Gnid bröden med vitlöksklyftan.
Börja med att toppa brödbitarna med lite salt och svartpeppar, sedan osten, salviabladen, lövtunna skivor av päron och avsluta med att ringla tryffelhonung över skapelserna. Till sist ytterligare några flisor flingsalt och svartpeppar.
Baka sedan i ugnen i 3-4 minuter. Var uppmärksam på att osten inte blir för smält så att allt flyter i väg. Ta ut ur ugnen och ringla ytterligare litet honung över och några droppar av extra virgin olivolja. Servera och njut!
Missa inte:
Mer av Peter Nordin !
Piccata Nordini
Dessa köttbullar alla ’piccata’ får konsistensen som en paté. Börja med att samla alla ingredienser till receptet på köksbänken. Hacka ...
Ett bra sjapp
Just nu,Reportage,Peter Nordin
Nu stod jag innanför dörren på ett lokus i grannbyn på landsbygden i Italien – mitt emellan hav och berg. Året var 2016. Vi var här för att...
Karamelliserad lök
Denna underbara lök använder jag till mycket. Den tar litet tid att få klar, men går bra att frysa. Gör en stor sats och ha som kärlek i ...
Arancini Verdi
Förrätter / Antipasti,Peter Nordin,Vegetariskt
Risottobollar, en grön antipasti såsom vi ibland serverar den, som en fin start på vår dining här på Ruffino ...
Mer av Peter Nordin !
Torta Caprese
Torta Caprese! Här kommer min historia om en legendarisk och underbar tårta av choklad och mandel. Läs alla desserter på ww.godaitalien.se
Ett litet kåseri dagarna efter påsk
Varje gång jag ser ett konstverk, njuter ett gott vin, skördar grönsaker från vår köksträdgård - vill jag associera detta med gastronomi ...