Paolo's TiramisúKlassisk italiensk dessert på Paolos vis!

Under vårt besök i det blomstrande Menaggio vid Comosjön bodde vi på Hotel Loveno. Där träffade vi Sara och Paolo som äger hotellet. Paolo brinner för matlagning och håller ofta i matlagningskurser på hotellet. En kväll bjuder Paolo oss på hans fantastiska Tiramisú, receptet delar vi nu med er!

 

Lär känna familjen och läs mer om hotellet här!


Ingredienser klassisk Tiramisú: (ca 10 serveringar)

  • ca 3 dl kaffe
  • 4 ägg
  • 100g socker (lite mer än 1 dl)
  • 500g Mascarpone
  • Savoiardikex

 

Gör så här:

Börja med att förbereda kaffet (där vi ska blötlägga kakorna) eftersom det måste svalna.

 

Separera sedan de 4 äggvitorna från de 4 äggulorna, lägg i två olika skålar. I skålen med äggulorna lägger du 50 g socker och vispar med en elvisp tills det bildas vågor. Tillsätt 500 g mascarpone, en sked i taget, och blanda försiktigt.

 

Ta den andra skålen med äggvitorna och tillsätt resterande 50g socker och vispa med en ren elvisp. Blanda ihop de två äggblandningarna mycket försiktigt.

 

Doppa kexen i kaffet utan att de blir alltför blöta och fyll sedan botten av en bakform. Fortsätt med ett tjockare lager av mascarponekräm. Följ dessa steg tills bakformen är färdig.

 

Paolo´s tips: Låt Tiramisun stå kallt i 24h för bäst smak!

 

Pudra ett lager kakao efter smak innan servering. Servera och njut!

 

Missa inte:

Crema di mascarpone e limone

Tiramisú Al Limoncello

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Paolo's TiramisúKlassisk italiensk dessert på Paolos vis!

Under vårt besök i det blomstrande Menaggio vid Comosjön bodde vi på Hotel Loveno. Där träffade vi Sara och Paolo som äger hotellet. Paolo brinner för matlagning och håller ofta i matlagningskurser på hotellet. En kväll bjuder Paolo oss på hans fantastiska Tiramisú, receptet delar vi nu med er!

Lär känna familjen och läs mer om hotellet här!


Ingredienser klassisk Tiramisú: (ca 10 serveringar)

  • ca 3 dl kaffe
  • 4 ägg
  • 100g socker (lite mer än 1 dl)
  • 500g Mascarpone
  • Savoiardikex

Gör så här:

Börja med att förbereda kaffet (där vi ska blötlägga kakorna) eftersom det måste svalna.

 

Separera sedan de 4 äggvitorna från de 4 äggulorna, lägg i två olika skålar. I skålen med äggulorna lägger du 50 g socker och vispar med en elvisp tills det bildas vågor. Tillsätt 500 g mascarpone, en sked i taget, och blanda försiktigt.

 

Ta den andra skålen med äggvitorna och tillsätt resterande 50g socker och vispa med en ren elvisp. Blanda ihop de två äggblandningarna mycket försiktigt.

 

Doppa kexen i kaffet utan att de blir alltför blöta och fyll sedan botten av en bakform. Fortsätt med ett tjockare lager av mascarponekräm. Följ dessa steg tills bakformen är färdig.

 

Paolo´s tips: Låt Tiramisun stå kallt i 24h för bäst smak!

 

Pudra ett lager kakao efter smak innan servering. Servera och njut!

 

Missa inte:

Crema di mascarpone e limone

Tiramisú Al Limoncello

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Polpette al sugo

Polpette al sugo

De här italienska köttbullarna med tomatsås är fantastiskt goda, och äts vanligen med ett gott bröd som man kan suga upp såsen med...

Läs mer

Cannelloni con ricotta e spinaci

Cannelloni con ricotta e spinaci

Fyllda pastarör som gratineras med ost. I detta recept fyller vi dem med krämig ricotta och spenat.

Läs mer

Lombata di vitello

Lombata di vitello

Lägg köttskivorna mellan 2 ark plastfolie och platta till dem med en brödkavel (eller liknande) så att de blir mycket tunna. Doppa dem i det kryddade mjölet, sedan i uppvisat ägg och sist i ströbröd.

Läs mer

Limoncello-Float

Limoncello Float

en italiensk dessert-drink på tre ingredienser: limoncello, prosecco och vanilj gelato. Enkel att förbereda och supergod!

Läs mer