Lummig trädgård och tiramisú

Runt den blomstrande Comosjön, omgiven av fantastisk natur, pampiga villor och charmiga små byar, hittade vi en pärla. På en kulle i en av sjöns kändaste byar Menaggio ligger en vitputsad villa från 1904 omgiven av en färgglad trädgård – Hotel Loveno.

 

Hotel-loveno

 

När vi kliver in i villan möts vi av Sara, en av ägarna till hotellet som vänligt visar oss till vårt rum. Ett rum med en minst sagt fängslande vy över trädgården och sjön.

 

Vi lämnar våra väskor för att undersöka platsen, fortfarande tagna av den otroliga omgivningen. I matsalen möts vi av Paolo, iklädd ett förkläde och en påse mjöl i handen. Han håller nämligen regelbundet matlagningskurser på hotellet och idag stod pasta på schemat. Paolo brinner för matlagningen och står ofta i köket. Han berättar passionerat för dagens kursdeltagare om mjölet och tekniken som används för att göra just denna typ av pasta.

 

Lummig-tradgard-och-tiramisú

 

Paolo är Villans andra ägare och även Saras styvpappa. Paolo och Sara driver hotellet tillsammans med bland annat Saras fästman Alessandro och hennes mamma Laura. Hotellet har blivit ett familjeprojekt där alla hjälps åt. På hotellet smyger även hotelles minsta hjälpredor omkring, katterna Romeo och Gino som varmt välkomnar alla gäster.

 

Hotel-loveno

 

Sara och Paolo med familj tog över hotellet i mars 2019, efter att den tidigare ägaren gått i pension. Trots att pandemin slog kort inpå att familjen tagit över hotellet, har det nästan alltid varit fullbokat.

 

comosjon

 

Efter vårt samtal med Paolo promenerar vi ner till byn, en promenad som bjuder på en del trappsteg, kullersten och fler gripande vyer. Vi slår oss ned vid den lokala baren för en aperitivo innan vi återvänder till hotellet för att smaka på Paolos tiramisú. Bland trädgårdens träd och blommor avnjuter vi desserten som Paolo förberett dagen innan.

 

tiramisu-hotel-loveno

 

Vill du också äta Paolo´s Tiramisú? Du hittar hans recept här!

 

En vistelse i Comosjön är en fantastisk naturupplevelse med magiska vyer, kultur och matupplevelser. Läs mer om Sara, Paolo och hotellet här: https://www.hotellovenolakecomoitaly.com/

 

Missa inte:
Tiramisú Al Limoncello
Ricciarelli – Sega mandelkakor från Siena

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Lummig trädgård och tiramisú

Runt den blomstrande Comosjön, omgiven av fantastisk natur, pampiga villor och charmiga små byar, hittade vi en pärla. På en kulle i en av sjöns kändaste byar Menaggio ligger en vitputsad villa från 1904 omgiven av en färgglad trädgård – Hotel Loveno.

Hotel-loveno

När vi kliver in i villan möts vi av Sara, en av ägarna till hotellet som vänligt visar oss till vårt rum. Ett rum med en minst sagt fängslande vy över trädgården och sjön.

Vi lämnar våra väskor för att undersöka platsen, fortfarande tagna av den otroliga omgivningen. I matsalen möts vi av Paolo, iklädd ett förkläde och en påse mjöl i handen. Han håller nämligen regelbundet matlagningskurser på hotellet och idag stod pasta på schemat. Paolo brinner för matlagningen och står ofta i köket. Han berättar passionerat för dagens kursdeltagare om mjölet och tekniken som används för att göra just denna typ av pasta.

Lummig-tradgard-och-tiramisú

Paolo är Villans andra ägare och även Saras styvpappa. Paolo och Sara driver hotellet tillsammans med bland annat Saras fästman Alessandro och hennes mamma Laura. Hotellet har blivit ett familjeprojekt där alla hjälps åt. På hotellet smyger även hotelles minsta hjälpredor omkring, katterna Romeo och Gino som varmt välkomnar alla gäster.

Hotel-loveno

Sara och Paolo med familj tog över hotellet i mars 2019, efter att den tidigare ägaren gått i pension. Trots att pandemin slog kort inpå att familjen tagit över hotellet, har det nästan alltid varit fullbokat.

comosjon

Efter vårt samtal med Paolo promenerar vi ner till byn, en promenad som bjuder på en del trappsteg, kullersten och fler gripande vyer. Vi slår oss ned vid den lokala baren för en aperitivo innan vi återvänder till hotellet för att smaka på Paolos tiramisú. Bland trädgårdens träd och blommor avnjuter vi desserten som Paolo förberett dagen innan.

tiramisu-hotel-lovenoVill du också äta Paolo´s Tiramisú? Du hittar hans recept här!

 

En vistelse i Comosjön är en fantastisk naturupplevelse med magiska vyer, kultur och matupplevelser. Läs mer om Sara, Paolo och hotellet här: https://www.hotellovenolakecomoitaly.com/

 

Missa inte:
Tiramisú Al Limoncello
Ricciarelli – Sega mandelkakor från Siena

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Peter-Nordins-Tiramisù

Peter Nordins Tiramisù

Tiramisù. Nu skall vi göra italiensk maräng. Du behöver en termometer. Lägg sockret och vattnet i en kastrull och låt koka på medelvärme. När syrupen närmar sig 110 ° börjar du vispa äggvitorna med elvisp. Vispa till maräng med mjuka luftiga toppar.

Läs mer

Enkel-pasta-med-sommartryffel

Enkel pasta med sommartryffel

Ett utsökt recept av vår skribent Tomas Bacoccoli på en pastarätt med tryffel...

Läs mer

bombardino

Bombardino

Denna varma drink föddes i den populära skidorten Livigno på 1970-talet, då en ung bartender från Genoa som inte var van vid det kalla vädret ...

Läs mer

Trote affogate

Trote affogate

Skölj fisken, klappa den torr och krydda med salt och peppar. Panera med vetemjöl och skaka av onödigt mjöl.

Läs mer