Crema di mascarpone e limone
Enkel och smarrig efterrätt med smak av Italien som går att förbereda!
Ingredienser:
- 1,5 dl vispgrädde
- 200 g mascarponeost
- 150 g lemon curd
- 1 msk citronjuice
Toppa med:
- Maränger eller savoiardi kex
- färska hallon
- citronzest
Gör så här:
Vispa grädden och blanda den med mascarponen, ställ undan. Blanda lemoncurd och citronjuice. Varva mascarponekrämen och citronkrämen i glas. Toppa med maränger eller savoiardi kex, färska hallon och citronzest. Servera och njut!
Missa inte:
Tiramisú Al Limoncello
Ricciarelli – Sega mandelkakor från Siena
Crema di mascarpone e limone
Enkel och smarrig efterrätt med smak av Italien som går att förbereda!
Ingredienser:
- 1,5 dl vispgrädde
- 200 g mascarponeost
- 150 g lemon curd
- 1 msk citronjuice
Toppa med:
- Maränger eller savoiardi kex
- färska hallon
- citronzest
Gör så här:
Vispa grädden och blanda den med mascarponen, ställ undan. Blanda lemoncurd och citronjuice. Varva mascarponekrämen och citronkrämen i glas. Toppa med maränger eller savoiardi kex, färska hallon och citronzest. Servera och njut!
Missa inte:
Tiramisú Al Limoncello
Ricciarelli – Sega mandelkakor från Siena
Fyra fantastiska recept !
Spaghetti alla Sorrento
Spaghetti alla Sorrento. Koka spaghettin al dente. Dela tomaterna och osten i mindre bitar, och lägg i en serveringsskål. Häll över olivoljan, riv ner basilikabladen och krydda med salt och peppar. Häll den färdiga spaghetting i skålen och blanda väl. Klart att servera!
Tomatsås – Marinara
Underbart gott recept på äkta tomatsås Marinara. På Ruffino har vi avsatt en stor del av vår köksträdgård till att odla olika sorters ...
Pasta con zucchine e cozze
Börja med att rengöra musslorna. Skrapa dem med bladet på en liten kniv och riv av ”skägget” som sticker ut ur skalet. Kolla alla musslorna..
Limoncello-sås till färska bär
En enkel och supergod italiensk dessert gjord med limoncello. Passar bra till färska bär eller frukter, att ringla över eller att doppa i.