Tomas Bacoccoli
Tomas Bacoccoli har jobbat inom media och reklam i Sverige, övriga Europa och Nordamerika. Men för några år sedan återuppfann han sig själv på en bondgård i Umbrien, med sin fru Elin och deras tre barn. Idag är Tomas författare och olivbonde på en grön kulle i Corciano, utanför Perugia. Hans första roman En bastu i Umbrien kom ut i Sverige sommaren 2021.
Reportage!
19 september, 2022
Kallpressad olivolja – Una storia magica
Från romartiden finns användning av kallpressad olivolja dokumenterad i…
14 april, 2022
Violetta – italienskt kaffe & teater!
Skådespelerskan Violetta Barsotti och jag har liknande bakgrund. Så är…
21 mars, 2022
Månar stora som parmesanostar
De flesta längtar till Italien, men för länge sedan var det faktiskt…
Tomas recept!
Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli
Pasta alla Zozzona är en fattigmansrätt egentligen. Tanken var att man…
Förrätter / Antipasti,Tomas Bacoccoli
Umbrisk kycklingleverpaté
Mat av alla slag har alltid varit en självklar del av mitt liv. Det har…
Fusilli med broccoli och salsiccia
En antik rätt, med rötter från trakten där vi bor här i Umbrien. I…
Novellon är runt hörnet
När det gäller olivolja så heter festen Novello. Den nya oljan. Och det är den festen som nu närmar sig. Det är något som i stort sett bara går att uppleva om man befinner sig i Italien i oktober eller november månad...
Läs mer av Tomas!
21 december, 2021
Olivoljerapporten 2021
Nu har vi plockat klart oliver i Umbrien och på de flesta andra ställen…
15 september, 2021
Bokhandlerskan i Tortolì
Cia Berg, ni vet hon som spelade i Ubangi med Orup och framförallt i det…
Tomas Bacoccoli
Tomas Bacoccoli har jobbat inom media och reklam i Sverige, övriga Europa och Nordamerika. Men för några år sedan återuppfann han sig själv på en bondgård i Umbrien, med sin fru Elin och deras tre barn. Idag är Tomas författare och olivbonde på en grön kulle i Corciano, utanför Perugia. Hans första roman En bastu i Umbrien kom ut i Sverige sommaren 2021.
Reportage!
19 september, 2022
Kallpressad olivolja – Una storia magica
Från romartiden finns användning av kallpressad olivolja dokumenterad i…
14 april, 2022
Violetta – italienskt kaffe & teater!
Skådespelerskan Violetta Barsotti och jag har liknande bakgrund. Så är…
21 mars, 2022
Månar stora som parmesanostar
De flesta längtar till Italien, men för länge sedan var det faktiskt…
Tomas recept!
Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli
Pasta alla Zozzona är en fattigmansrätt egentligen. Tanken var att man…
Förrätter / Antipasti,Tomas Bacoccoli
Umbrisk kycklingleverpaté
Mat av alla slag har alltid varit en självklar del av mitt liv. Det har…
Fusilli med broccoli och salsiccia
En antik rätt, med rötter från trakten där vi bor här i Umbrien. I…
Novellon är runt hörnet
När det gäller olivolja så heter festen Novello. Den nya oljan. Och det är den festen som nu närmar…
Läs mer av Tomas!
21 december, 2021
Olivoljerapporten 2021
Nu har vi plockat klart oliver i Umbrien och på de flesta andra ställen…
15 september, 2021
Bokhandlerskan i Tortolì
Cia Berg, ni vet hon som spelade i Ubangi med Orup och framförallt i det…
Tomas Bacoccoli
Tomas Bacoccoli har jobbat inom media och reklam i Sverige, övriga Europa och Nordamerika. Men för några år sedan återuppfann han sig själv på en bondgård i Umbrien, med sin fru Elin och deras tre barn. Idag är Tomas författare och olivbonde på en grön kulle i Corciano, utanför Perugia. Hans första roman En bastu i Umbrien kom ut i Sverige sommaren 2021.
Reportage!
Kallpressad olivolja – Una storia magica
Från romartiden finns användning av kallpressad olivolja dokumenterad i…
Violetta – italienskt kaffe & teater!
Skådespelerskan Violetta Barsotti och jag har liknande bakgrund. Så är…
Tomas recept!
Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli
Pasta alla Zozzona är en fattigmansrätt egentligen. Tanken var att man…
Umbrisk kycklingleverpaté
Mat av alla slag har alltid varit en självklar del av mitt liv. Det har…
När det gäller olivolja så heter festen Novello. Den nya oljan. Och det är den festen som nu närmar sig. Det är något som i stort sett bara går att uppleva om man befinner sig i Italien i oktober eller november månad...
Läs mer av Tomas!
Olivoljerapporten 2021
Nu har vi plockat klart oliver i Umbrien och på de flesta andra ställen…
Bokhandlerskan i Tortolì
Cia Berg, ni vet hon som spelade i Ubangi med Orup och framförallt i det…