Potatisgnocchi med bräserat köttGnocchi con brasato

Ingredienser: (6 pers)

  • 1 ½ kg potatisgnocchi
  • 150 gr soffrito, dvs fint hackade grönsaker (selleri, morot, lök)
  • 350 gr högrev, skuret i relativt små bitar
  • 3 dl rött vin
  • ½ köttbuljongtärning + 2 ½ dl vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 3 – 4 svartpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 2 – 3 hela kryddnejlika
  • 1 msk smör
  • Riven parmigiano

 

Gör potatisgnocchi med bräserat kött så här:

Svetta grönsakerna i en stekpanna i lite olivolja. Tillsätt köttet och låt det bli brynt. Tillsätt salt, pepparkorn, lagerblad och kryddnejlikor. Lös upp buljongtärningen och tomatpurén i vatten och tillsätt buljong och vin i grytan. Lägg på ett lock och låt det puttra i cirka 40 minuter.

 

Under tiden kokar du gnocchin enligt anvisningarna, häll av och ställ åt sidan.

 

Stäng av värmen och släpp ut ångan. Lyft upp köttet på en tallrik, passera såsen genom en sil. Värm upp såsen i en kastrull och blanka av den med smöret. Lägg tillbaka köttet i såsen. Stek upp gnocchin lite snabbt i smör eller olja. Servera gnocchin med såsen och rikligt med parmesan.

 

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Potatisgnocchi med bräserat köttGnocchi con brasato

Ingredienser: (6 pers)

  • 1 ½ kg potatisgnocchi
  • 150 gr soffrito, dvs fint hackade grönsaker (selleri, morot, lök)
  • 350 gr högrev, skuret i relativt små bitar
  • 3 dl rött vin
  • ½ köttbuljongtärning + 2 ½ dl vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 3 – 4 svartpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 2 – 3 hela kryddnejlika
  • 1 msk smör
  • Riven parmigiano

 

Gör Potatisgnocchi med bräserat kött så här:

Svetta grönsakerna i en stekpanna i lite olivolja. Tillsätt köttet och låt det bli brynt. Tillsätt salt, pepparkorn, lagerblad och kryddnejlikor. Lös upp buljongtärningen och tomatpurén i vatten och tillsätt buljong och vin i grytan. Lägg på ett lock och låt det puttra i cirka 40 minuter.

 

Under tiden kokar du gnocchin enligt anvisningarna, häll av och ställ åt sidan.

 

Stäng av värmen och släpp ut ångan. Lyft upp köttet på en tallrik, passera såsen genom en sil. Värm upp såsen i en kastrull och blanka av den med smöret. Lägg tillbaka köttet i såsen. Stek upp gnocchin lite snabbt i smör eller olja. Servera gnocchin med såsen och rikligt med parmesan.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Havsabborre crudo med persika och myntaolja

Havsabborre crudo med persika och myntaolja

Tunt skurna skivor av havsaborre med en kräm gjord på rostade persikor, vitlök, chili och lime.

Läs mer

Klassisk chokladtryffel

Klassisk chokladtryffel

En oemotståndlig chokladtryffel med en italiensk touch.

Läs mer

Limoncellotryffel

Limoncellotryffel

Italienskt julgodis med smak av citronlikören limoncello och vit choklad.

Läs mer

Gnocchi filanti alla sorrentina

Gnocchi filanti alla sorrentina

En klassisk rätt från Sorrento-trakten i Campania. Den är både snabb och enkel att göra och slutresultatet är så mycket mer än den insats som den kräver...

Läs mer