Trattoria Corazza – autentiskt italienskt!
Att hitta autentisk italiensk mat utanför Italien kan vara en utmaning, det gäller att hitta små guldkorn som värdesätter det genuina och kulturen. På Rörstrandsgatan i Stockholm har vi hittat ett sådant guldkorn, Trattoria Corazza!
Denna lilla trattoria ligger i Vasastadens hjärta och beskrivs ibland som ett andra hem för Stockholm-italienare. Pablo och Daniela öppnade dörrarna till restaurangen 2020 efter att de lämnat sina liv i den italienska byn Pordenone. Med sig hade de drömmen om en egen restaurang och mormor Corazzas handskrivna recept.
”En sak jag lärde mig av min mamma från tidig ålder är att det behövs kvalitetsprodukter för att ett recept ska lyckas. Vi letar ständigt efter de färskaste grönsakerna och originalprodukterna som behåller all smak från vårt hem i Italien.” Berättar Pablo.
Den 28 november 2022, ungefär tre år efter att familjen satt sig i bilen till Sverige, fick familjen och trattorian ett pris för deras italienska gästfrihet. Detta pris delas ut av den italienska handelskammaren i Sverige och Ospitalità Italiana all’estero, en organisation som värnar om den italienska kulturen, produkter och traditioner. För att ta emot priset granskas bl.a. restaurangens produkter, vinlista, kompetens samt service och miljö.
”Priset vi fick är ett erkännande av det arbete vi har gjort hittills och en referenspunkt för framtiden. Inte bara kärlek till bordet, utan också den kontinuerliga forskningen och respekten för italienska smaker och tradition.”
Vi besökte familjen på Trattoria Corazza och fick äran att smaka på maten och deras produkter, läs mer om vårt besök och om familjens unika resa HÄR!
Trattoria Corazza – autentiskt italienskt!
Att hitta autentisk italiensk mat utanför Italien kan vara en utmaning, det gäller att hitta små guldkorn som värdesätter det genuina och kulturen. På Rörstrandsgatan i Stockholm har vi hittat ett sådant guldkorn, Trattoria Corazza!
Denna lilla trattoria ligger i Vasastadens hjärta och beskrivs ibland som ett andra hem för Stockholm-italienare. Pablo och Daniela öppnade dörrarna till restaurangen 2020 efter att de lämnat sina liv i den italienska byn Pordenone. Med sig hade de drömmen om en egen restaurang och mormor Corazzas handskrivna recept.
”En sak jag lärde mig av min mamma från tidig ålder är att det behövs kvalitetsprodukter för att ett recept ska lyckas. Vi letar ständigt efter de färskaste grönsakerna och originalprodukterna som behåller all smak från vårt hem i Italien.” Berättar Pablo.
Den 28 november 2022, ungefär tre år efter att familjen satt sig i bilen till Sverige, fick familjen och trattorian ett pris för deras italienska gästfrihet. Detta pris delas ut av den italienska handelskammaren i Sverige och Ospitalità Italiana all’estero, en organisation som värnar om den italienska kulturen, produkter och traditioner. För att ta emot priset granskas bl.a. restaurangens produkter, vinlista, kompetens samt service och miljö.
”Priset vi fick är ett erkännande av det arbete vi har gjort hittills och en referenspunkt för framtiden. Inte bara kärlek till bordet, utan också den kontinuerliga forskningen och respekten för italienska smaker och tradition.”
Vi besökte familjen på Trattoria Corazza och fick äran att smaka på maten och deras produkter, läs mer om vårt besök och om familjens unika resa HÄR!
Fyra fantastiska recept !
Stracciatella alla Romana
Buljongsoppa med ägg och parmesan. En enkel, näringsrik och välsmakande soppa, som oftast serveras som förrätt...
Klassisk chokladtryffel
En oemotståndlig chokladtryffel med en italiensk touch.
Spritz Estivo
Fragole limoncello spritz - Hallon, limoncello och prosecco. Mosa färska hallon i ett drinkglas. Häll i limoncello och sedan ...
Ossobuco alla Milanese
Ett smakrikt italienskt långkok från Milano. Rätten servars traditionellt med Risotto alla Milanese och Gremolata.