Penne alla milanese
Pasta med salsiccia och saffran

En underbar och lättlagad pasta ”som i Milano” med fylliga smaker av salsiccia och saffran, och som på norditalienskt manér även tillåter en skvätt grädde!

 

Ingredienser:

  • 4 portioner (ca 350 gr) valfri pasta, gärna penne rigate
  • 100 gr salsiccia
  • 1 påse saffran
  • Ca 1 dl vispgrädde
  • Riven Grana Padano eller Parmigiano Reggiano
  • Salt & peppar

 

Gör så här:

Skala salsiccian och smula ner den i mindre bitar. Bryn korven i en stekpanna och låt dem därefter rinna av på lite hushållspapper. Häll bort fettet i pannan och lägg tillbaka korvbitarna. Tillsätt grädde och saffran, blanda väl och fortsätt tillaga på medelvärme i ca 3 minuter. Smaka av med salt och nymalen peppar.

Koka pastan al dente och blanda den väl med såsen och den rivna parmesanosten.

Buon appetito!

 

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Penne alla milanese
Pasta med salsiccia och saffran

En underbar och lättlagad pasta ”som i Milano” med fylliga smaker av salsiccia och saffran, och som på norditalienskt manér även tillåter en skvätt grädde!

 

Ingredienser:

  • 4 portioner (ca 350 gr) valfri pasta, gärna penne rigate
  • 100 gr salsiccia
  • 1 påse saffran
  • Ca 1 dl vispgrädde
  • Riven Grana Padano eller Parmigiano Reggiano
  • Salt & peppar

 

Gör så här:

Skala salsiccian och smula ner den i mindre bitar. Bryn korven i en stekpanna och låt dem därefter rinna av på lite hushållspapper. Häll bort fettet i pannan och lägg tillbaka korvbitarna. Tillsätt grädde och saffran, blanda väl och fortsätt tillaga på medelvärme i ca 3 minuter. Smaka av med salt och nymalen peppar.

Koka pastan al dente och blanda den väl med såsen och den rivna parmesanosten.

Buon appetito!

 

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Råbiff från Piemonte

Råbiff från Piemonte

Råbiff. Den här rätten som också kan kallas carne cruda piemontese är italienarnas svar på vår råbiff eller fransmännens steak tartare. En rätt som passar bra som förrätt eller vickning på nyårsafton.

Läs mer

Secreto – Grillad spädgris

Secreto – Grillad spädgris

Låt köttet stå framme i rumstemperatur 5 – 10 minuter innan du skall grilla. Jag styckar köttet i mindre delar, 10 x 12 cm. Jag brukar ...

Läs mer

Linguini Alle Zucchine

En härlig lunch eller middag, rik på arom och smak, med krispig zucchini som smaksatts med aromatiska örter och citron.

Läs mer

Enkel-pasta-med-sommartryffel

Enkel pasta med sommartryffel

Ett utsökt recept av vår skribent Tomas Bacoccoli på en pastarätt med tryffel...

Läs mer