Fusilli con pesto invernalePasta med röd pesto

Uttrycksfull och välsmakande – så kan man definiera den här pastan med en rik mer vintrig variant av pesto baserad på soltorkade tomater. Räkna med kärlek redan vid första tuggan!

 

Ingredienser: (ca 4 portioner)

  • Fusilli eller annan kort pasta
  • 2-3 dl extra virgin olivolja
  • 200 gr soltorkade tomater
  • 60 gr hela skalade hasselnötter
  • Färsk mejram efter smak
  • Salt

 

Gör så här:

Lägg de soltorkade tomaterna, hasselnötterna och mejramen i en mixer och kör en kort stund. Häll på oljan i omgångar och fortsätt mixa tills du får en mycket homogen blandning. Lägg över peston i en stor kastrull eller skål.

Koka pastan al dente. Spara ca 1 dl av kokvattnet. Häll av pastan och häll den direkt i såsen. Tillsätt pastavattnet och rör om väl så att all pasta täcks av såsen.  Servera pastan med vinterpesto rykande het!

 

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fusilli con pesto invernalePasta med röd pesto

Uttrycksfull och välsmakande – så kan man definiera den här pastan med en rik mer vintrig variant av pesto baserad på soltorkade tomater. Räkna med kärlek redan vid första tuggan!

 

Ingredienser: (ca 4 portioner)

  • 4 portioner Fusilli eller annan kort pasta
  • 2-3 dl extra virgin olivolja
  • 200 gr soltorkade tomater
  • 60 gr hela skalade hasselnötter
  • Färsk mejram efter smak
  • Salt

 

Gör så här:

Lägg de soltorkade tomaterna, hasselnötterna och mejramen i en mixer och kör en kort stund. Häll på oljan i omgångar och fortsätt mixa tills du får en mycket homogen blandning. Lägg över peston i en stor kastrull eller skål.

Koka pastan al dente. Spara ca 1 dl av kokvattnet. Häll av pastan och häll den direkt i såsen. Tillsätt pastavattnet och rör om väl så att all pasta täcks av såsen.  Servera pastan med vinterpesto rykande het!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Insalata Pantesca

Insalata Pantesca

Det här är ett traditionellt recept från den lite hemliga ön Pantelleria, söder om Sicilien. Det är en underbar plats, full av vacker natur...

Läs mer

Risotto agli Asparigi

Risotto agli Asparigi

Risotto agli Asparigi. Börja med att ånga eller koka sparrisen försiktigt med en nypa salt i några minuter; de måste fortfarande vara spänstiga. Skär av topparna och lägg åt sidan. Skär ner resten av sparrisstjälken i ”slantar”.

Läs mer

Klassisk chokladtryffel

Klassisk chokladtryffel

En oemotståndlig chokladtryffel med en italiensk touch.

Läs mer

Crostata con ricotta e limoncello

Crostata con ricotta e limoncello

En mycket god paj eller tårta med en frisk fyllning av den italienska färskosten ricotta och citronikören limoncello. Citronens fräschör ...

Läs mer