Bucatini alle olive verdiBucatini med gröna oliver
Älskar du oliver så är det här pastan för dig! I receptet får de salta oliverna sällskap av syrlig citrus och en härlig kick av vitlök. Avsluta med riven nötig parmesanost och kvällen är räddad.
Ingredienser:
- 4 portioner Bucatini alt. spaghetti
- 2 msk smör
- 2 msk Extra Virgin olivolja
- Ca 3 dl gröna oliver, urkärnade och halverade
- 4 vitlöksklyftor, krossade
- Skal och saft av 1 citron
- Hackad färsk persilja & basilika
- Rostade pinjenötter
- Riven parmesan till servering
- Salta och nymalen peppar efter smak
Gör så här:
Koka pastan 1-2 minuter kortare än anvisningarna på förpackningen. Häll av, spara ½ kopp varmt pastavatten.
Hetta upp smör och olja i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt oliverna och vitlöken och stek i ca 4-5 minuter tills de mjuknat. Ta av från värmen, lyft ur vitlöken, och rör ner citronskal och saft.
Ställ tillbaka stekpannan på medelvärme och tillsätt pastan och det sparade pastavattnet. Sjud under omrörning tills såsen tjocknar, cirka 1-2 minuter. Tillsätt persilja och pinjenötter och smaka av med salt och peppar. Lägg upp i skålar och servera med riven parmesan.
Bucatini alle olive verdi
Bucatini med gröna oliver
Älskar du oliver så är det här pastan för dig! I receptet får de salta oliverna sällskap av syrlig citrus och en härlig kick av vitlök. Avsluta med riven nötig parmesanost och kvällen är räddad.
Ingredienser:
- 4 portioner Bucatini alt. spaghetti
- 2 msk smör
- 2 msk Extra Virgin olivolja
- Ca 3 dl gröna oliver, urkärnade och halverade
- 4 vitlöksklyftor, krossade
- Skal och saft av 1 citron
- Hackad färsk persilja & basilika
- Rostade pinjenötter
- Riven parmesan till servering
- Salta och nymalen peppar efter smak
Gör så här:
Koka pastan 1-2 minuter kortare än anvisningarna på förpackningen. Häll av, spara ½ kopp varmt pastavatten.
Hetta upp smör och olja i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt oliverna och vitlöken och stek i ca 4-5 minuter tills de mjuknat. Ta av från värmen, lyft ur vitlöken, och rör ner citronskal och saft.
Ställ tillbaka stekpannan på medelvärme och tillsätt pastan och det sparade pastavattnet. Sjud under omrörning tills såsen tjocknar, cirka 1-2 minuter. Tillsätt persilja och pinjenötter och smaka av med salt och peppar. Lägg upp i skålar och servera med riven parmesan.
Fyra fantastiska recept !
Limoncellotryffel
Italienskt julgodis med smak av citronlikören limoncello och vit choklad.
Ribollita – bönsoppa från Toscana
Bönsoppa från Toscana. Blötlägg bönorna över natten i 1 liter vatten. Dagen därpå kokar du upp bönorna i samma vatten och låter dem sjuda i ca 1 timme. Tärna pancettan fint och fräs i en soppgryta. Sautera sedan kål och morötter i fettet.
Spaghetti Al Acciughe
En tallrik spaghetti med en sås av sardeller är en av de enklaste och samtidigt godaste pastarätterna du kan äta en varm sommardag då ...
Penne con crema di zucca e gorgonzola
En härligt krämig och värmande pasta som passar under hösten. Lika enkel att laga som att gilla! Receptet hittar du på GodaItalien.se