Dröm dig bort till Cinque Terre
Många drömmer om att besöka de fem små byarna i Cinque Terre längs den liguriska rivieran, lockade av det vackra landskapet, de autentiska byarna, havet, klimatet och den goda maten. För hundra år sedan kunde dessa otillgängliga fiskebyar endast nås från havet eller via åsnestigar. Byarna ligger med bara några få kilometers mellanrum så idag är det enkelt att utforska dem med tåg, båt eller till fots via spektakulära vandringsleder på de gamla stigarna. Cinque Terre består av de fem små medeltida byarna Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola och Riomaggiore mellan Genua och La Spezia. Varje by har sin charm, och det är ett svindlande vackert och dramatiskt landskap. Längst bergens sidor har människorna odlat vindruvor, oliver och grönsaker på små terrasser, avskiljda från varandra med små stenmurar, i 1000 år. Området är idag både en nationalpark och ett av UNESCO’s världsarv. Det här är en del av det goda Italien som rekommenderas varmt! Läs mer om Ligurien:Portofino - Rivierans pärlaPesto - Genuas gröna kung
Dröm dig bort till CinqueTerre
Många drömmer om att besöka de fem små byarna i Cinque Terre längs den liguriska rivieran, lockade av det vackra landskapet, de autentiska byarna, havet, klimatet och den goda maten. För hundra år sedan kunde dessa otillgängliga fiskebyar endast nås från havet eller via åsnestigar. Byarna ligger med bara några få kilometers mellanrum så idag är det enkelt att utforska dem med tåg, båt eller till fots via spektakulära vandringsleder på de gamla stigarna.
Cinque Terre består av de fem små medeltida byarna Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola och Riomaggiore mellan Genua och La Spezia. Varje by har sin charm, och det är ett svindlande vackert och dramatiskt landskap. Längst bergens sidor har människorna odlat vindruvor, oliver och grönsaker på små terrasser, avskiljda från varandra med små stenmurar, i 1000 år. Området är idag både en nationalpark och ett av UNESCO’s världsarv. Det här är en del av det goda Italien som rekommenderas varmt!
Fyra fantastiska recept !
Pesto alla Genovese
Pesto-sås. Skölj basilikan, torka väl och dela i strimlor. Lägg pinjenötter, vitlök, basilika och salt i en stor mortel och mortla till en pasta. Rör gradvis ner osten i pastan. Häll sedan i olivoljan i en tunn stråle och rör om tills peston har en krämig konsistens. Tillsätt lite vatten om det behövs.
Burrata med citrus och fänkålssallad
Förrätter / Antipasti,Sallader,Vegetariskt
En fräsch och enkel sallad som passar perfekt en varm sommarkväll! Du behöver: 2 burrata, 1 fänkål, 1 grapefrukt, 2 apelsiner, mandel ...
Crostini med Taleggio och päron
Förrätter / Antipasti,Peter Nordin,Vegetariskt
Underbar vegetarisk antipasi med taleggio, salvia, päron och tryffelhonung. Crostini Rolls Royce av Peter Nordin.
Glassfylld panettone
Desserter,Lena Martoglio Bomler
Ingen riktig jul utan panettone. Så är det faktiskt om du frågar en italienare. Framförallt i de norra delarna av landet. I detta recept fylls kakan med glass och toppas med mörk choklad…