True Italian taste
Vi på Goda Italien vurmar för det autentiska Italien oavsett om vi pratar om mat, vin eller resmål. Vi vill att du ska få ta del av allt det goda som italienarna själva är så stolta över och hoppa över trötta kopior och turistfällor.
Därför är vi glada att få vara en del av True Italian Taste som är ett världsomfattande projekt där den italienska staten just nu påminner världen om det italienska kökets storhet och lyfter fram alla fantastiska matproducenter och deras unika och ursprungsmärkta produkter. Det bästa av ”Made in Italy”!
På torsdag är det Italiens nationaldag och då kommer True Italian Taste att hyllas runtom i världen, och även synas i Goda Italiens olika kanaler, så håll utkik!
True Italian taste
Vi på Goda Italien vurmar för det autentiska Italien oavsett om vi pratar om mat, vin eller resmål. Vi vill att du ska få ta del av allt det goda som italienarna själva är så stolta över och hoppa över trötta kopior och turistfällor.
Därför är vi glada att få vara en del av True Italian Taste som är ett världsomfattande projekt där den italienska staten just nu påminner världen om det italienska kökets storhet och lyfter fram alla fantastiska matproducenter och deras unika och ursprungsmärkta produkter. Det bästa av ”Made in Italy”!
På torsdag är det Italiens nationaldag och då kommer True Italian Taste att hyllas runtom i världen, och även synas i Goda Italiens olika kanaler, så håll utkik!
Fyra fantastiska recept !
Cannoli med apelsin och pistage
Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls med apelsin- och citronkräm med ricotta.
Burrata med citrus och fänkålssallad
Vegetariskt,Förrätter / Antipasti,Sallader
En fräsch och enkel sallad som passar perfekt en varm sommarkväll! Du behöver: 2 burrata, 1 fänkål, 1 grapefrukt, 2 apelsiner, mandel ...
Torrone
Italienarnas svar på knäck, fast mycket godare och elegantare och älskad över hela landet.
Pesto alla Genovese
Pesto-sås. Skölj basilikan, torka väl och dela i strimlor. Lägg pinjenötter, vitlök, basilika och salt i en stor mortel och mortla till en pasta. Rör gradvis ner osten i pastan. Häll sedan i olivoljan i en tunn stråle och rör om tills peston har en krämig konsistens. Tillsätt lite vatten om det behövs.