Risotto con zucchine pancetta e taleggio

Den här risotton är så delikat att alla dina gäster kommer att be om påfyllning! Den är lätt att laga och är perfekt för lite större middagar med familj eller vänner.

 

Ingredienser:

  • 500 gr ris av sorten Carnaroli eller Arborio
  • 3 små zucchini
  • 80 gr pancetta (alternativt bacon), i tärningar
  • 120 gr taleggio
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 – 4 st schalottenlökar beroende på storlek
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 60 gr riven Parmigiano Reggiano
  • Olivolja efter smak
  • Salt & peppar efter smak

Gör så här:
Tvätta zucchinin och skär dem i tärningar. Skiva schalottenlök och vitlök tunt. Stek hälften av schalottenlöken i en stekpanna med lite olja och tillsätt hälften av zucchinitärningarna. Krydda med salt och peppar och stek under omrörning tills zucchinin är mjuk.

Skär bort skalet taleggion och skär den i mindre bitar. Ställ osten åt sidan.

Värm buljongen på låg värme. Bryn resten av schalottenlöken försiktigt i en större kastrull tillsammans med vitlök och pancetta. När löken börjar bli transparent, häll i riset och rosta det i ungefär 5 minuter och tillsätt sedan resten av zucchinin. Rör om väl och tillsätt sedan den varma buljongen lite i taget och rör regelbundet i risotton.

När all buljong är tillsatt och/eller risotton är al dente, ta av kastrullen från värmen och rör ner taleggio, den stekta zucchinin och riven parmesan. Låt risotton vila några minuter innan servering.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Risotto con zucchinepancetta e taleggio

Den här risotton är så delikat att alla dina gäster kommer att be om påfyllning! Den är lätt att laga och är perfekt för lite större middagar med familj eller vänner.

Ingredienser:

  • 500 gr ris av sorten Carnaroli eller Arborio
  • 3 små zucchini
  • 80 gr pancetta (alternativt bacon), i tärningar
  • 120 gr taleggio
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 – 4 st schalottenlökar beroende på storlek
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 60 gr riven Parmigiano Reggiano
  • Olivolja efter smak
  • Salt & peppar efter smak

Gör så här:
Tvätta zucchinin och skär dem i tärningar. Skiva schalottenlök och vitlök tunt. Stek hälften av schalottenlöken i en stekpanna med lite olja och tillsätt hälften av zucchinitärningarna. Krydda med salt och peppar och stek under omrörning tills zucchinin är mjuk.

Skär bort skalet taleggion och skär den i mindre bitar. Ställ osten åt sidan.

Värm buljongen på låg värme. Bryn resten av schalottenlöken försiktigt i en större kastrull tillsammans med vitlök och pancetta. När löken börjar bli transparent, häll i riset och rosta det i ungefär 5 minuter och tillsätt sedan resten av zucchinin. Rör om väl och tillsätt sedan den varma buljongen lite i taget och rör regelbundet i risotton.

När all buljong är tillsatt och/eller risotton är al dente, ta av kastrullen från värmen och rör ner taleggio, den stekta zucchinin och riven parmesan. Låt risotton vila några minuter innan servering.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Trädgårdsmästarens mosiga bönor med blandade örter

Trädgårdsmästarens bönor med blandade örter

Häll av och sila bönorna, men spar vätskan. Den skall delvis med i tillagningen. Lägg olivoljan i en kastrull och sautera purjolöken ...

Läs mer

Sa-lyckas-du-med-napolitansk-pizza-i-din-hemmaugn

Så lyckas du med napolitansk pizza i din hemmaugn

Har du någonsin satt tänderna i en äkta napolitansk pizza? Visste du att det är stor skillnad på den och de pizzor som ofta serveras på pizzeriorna runt om i Sverige.
I Neapel har man nämligen förfinat konsten att göra en fluffig deg...

Läs mer

bombardino

Bombardino

Denna varma drink föddes i den populära skidorten Livigno på 1970-talet, då en ung bartender från Genoa som inte var van vid det kalla vädret ...

Läs mer

Frutta fresca con mascarpone e limoncello

Söta frukter med en mascarponekräm och limoncello.

Läs mer