Insalata EstivaItaliensk sommarsallad 

En somrig sallad fylld med många italienska smaker i en härlig blandning. Kan inte bli något annat än riktigt gott – buonissimo!

 

Ingredienser:

  • 400 gr tomater, gärna små i blandade färger
  • 1 mogen melon, gärna cantaloupe
  • 2 st mozzarella
  • Krutonger, gärna hemmagjorda av surdegsbröd
  • 1 kruka färsk basilika
  • En näve (ca 50 gr) ruccolasallad
  • Lufttorkad skinka av parmatyp, räkna 3-4 skivor per portion
  • balsamvinäger
  • olivolja
  • salt & peppar efter smak

 

Gör så här:
Dela tomaterna och lägg upp dem på ett fat. Ringla över en god olivolja och balsamvinäger efter smak. Låt dem stå och dra en stund medan du förbereder resten.

Skala och dela melonköttet i lite större bitar. Lägg mozzarellan på lite hushållspapper så att du blir av med överflödig vätska. Rosta eller stek bitar av surdegsbrödet och smaksätt med olivolja och lite flingsalt. Du kan såklart använda färdiga krutonger men det är värt besväret att göra dem själv.

Lägg upp tomater, melon och lite basilika på ett fat, och toppa med rucola. Dra isär mozzarellan i mindre bitar och lägg på salladen.  Avsluta med skinka, basilikablad och krutonger. Ringla över olivolja och balsamvinäger, och tillsätt salt och peppar efter smak.

 

Buon appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Insalata EstivaItaliensk sommarsallad

En somrig sallad fylld med många italienska smaker i en härlig blandning. Kan inte bli något annat än riktigt gott – buonissimo!

 

Ingredienser:

  • 400 gr tomater, gärna små i blandade färger
  • 1 mogen melon, gärna cantaloupe
  • 2 st mozzarella
  • Krutonger, gärna hemmagjorda av surdegsbröd
  • 1 kruka färsk basilika
  • En näve (ca 50 gr) ruccolasallad
  • Lufttorkad skinka av parmatyp, räkna 3-4 skivor per portion
  • balsamvinäger
  • olivolja
  • salt & peppar efter smak

Gör så här:
Dela tomaterna och lägg upp dem på ett fat. Ringla över en god olivolja och balsamvinäger efter smak. Låt dem stå och dra en stund medan du förbereder resten.

Skala och dela melonköttet i lite större bitar. Lägg mozzarellan på lite hushållspapper så att du blir av med överflödig vätska. Rosta eller stek bitar av surdegsbrödet och smaksätt med olivolja och lite flingsalt. Du kan såklart använda färdiga krutonger men det är värt besväret att göra dem själv.

Lägg upp tomater, melon och lite basilika på ett fat, och toppa med rucola. Dra isär mozzarellan i mindre bitar och lägg på salladen.  Avsluta med skinka, basilikablad och krutonger. Ringla över olivolja och balsamvinäger, och tillsätt salt och peppar efter smak.

 

Buon appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer av Peter Nordin !

Stracotto

Stracotto betyder egentligen överkokt, vilket stämmer då denna gryta skall koka länge.

Read More

Historien om Vincisgrassi.

Historien om Vincisgrassi

Historien om Vincisgrassi. För några dagar sedan satt jag på torget i en liten by på en höjd över havet i Marche. Torre di Palme påminner..

Read More

Salsiccia i ugn

Här är ett enkelt och underbart sätt att rosta salsiccia i ugn. Korven blir extra mör och fyllig i smaken. Recept av Peter Nordin.

Read More

Salsa tonnato

Salsa tonnato

Min tonnatosås har släktskap med en Caesardressing men är fylligare och helt enkelt godare än de traditionella tonnato-såserna. Denna kräm...

Read More

Mer av Peter Nordin !

Ossobuco di Pollo
Ossobuco di Pollo

Börja med kycklingen. Salta och peppra alla låren på båda sidor och vänd i mjöl. Stek i olivolja i en stor stekpanna i 4–5 minuter gyllene ...

Read More

Spaghetti-alle-Vongole-av-Peter-Nordin
Spaghetti alle Vongole av Peter Nordin

Spaghetti alle vongole har sitt ursprung i Neapel, på den italienska kusten. Musslor har utgjort en del av den lokala gastronomin sedan ...

Read More