Pici Al Ragu Di AgnelloPasta med en ragù på lammfärs och vitlök
Pici med lammragu är en pastarätt med en rik och fyllig smak som hör ihop med våren. Det är enklast att göra såsen på lammfärs men du kan även använda rester av lammstek eller grytbitar av lamm som skärs ner i mindre bitar. I Toscana använder man helst hemmarullade pici men det går bra att använda liknande pastasorter som t.ex. spaghetti eller tagliatelle.
Ingredienser: (4 portioner)
- 4 portioner (ca 320 gr) pici alternativt spaghetti eller tagliatelle
- 200 gr lammfärs eller annat lammkött skuret i mindre bitar
- 2 msk extra virgin olivolja
- 2 vitlöksklyftor
- 1-2 kvistar rosmarin
- 8 cl rött vin, gärna från Toscana
- 500 gr hackade tomater i tärningar, alternativt krossade tomater på burk
- Salt & nymalen svartpeppar
- riven pecorino
Gör så här:
Värm oljan i en kastrull, hacka vitlöken fint och bryn försiktigt vitlöken och rosmarinen. Var uppmärksam så att du inte bränner vitlöken. Tillsätt lammet, blanda snabbt med en träslev och låt det få färg. Häll i vinet och låt det avdunsta under omrörning.
Lyft ur rosmarinen och tillsätt tomaterna. Rör om ordentligt, krydda sedan med lite salt och generöst med nymalen peppar. Låt såsen koka på låg värme, halvt täckt av ett lock, i cirka 30 minuter, tills såsen börjar att tjockna. Smaka av med salt och olivolja.
Koka pastan al dente i rikligt saltat vatten. Lägg pastan i såsen och tillsätt ca 1 dl av pastavattnet. Blanda väl och servera rykande het med riven pecorino.
Pici Al Ragu Di AgnelloPasta med en ragù på lammfärs och vitlök
Pici med lammragu är en pastarätt med en rik och fyllig smak som hör ihop med våren. Det är enklast att göra såsen på lammfärs men du kan även använda rester av lammstek eller grytbitar av lamm som skärs ner i mindre bitar. I Toscana använder man helst hemmarullade pici men det går bra att använda liknande pastasorter som t.ex. spaghetti eller tagliatelle.
Ingredienser: (4 portioner)
- 4 portioner (ca 320 gr) pici alternativt spaghetti eller tagliatelle
- 200 gr lammfärs eller annat lammkött skuret i mindre bitar
- 2 msk extra virgin olivolja
- 2 vitlöksklyftor
- 1-2 kvistar rosmarin
- 8 cl rött vin, gärna från Toscana
- 500 gr hackade tomater i tärningar, alternativt krossade tomater på burk
- Salt & nymalen svartpeppar
- riven pecorino
Gör så här:
Värm oljan i en kastrull, hacka vitlöken fint och bryn försiktigt vitlöken och rosmarinen. Var uppmärksam så att du inte bränner vitlöken. Tillsätt lammet, blanda snabbt med en träslev och låt det få färg. Häll i vinet och låt det avdunsta under omrörning.
Lyft ur rosmarinen och tillsätt tomaterna. Rör om ordentligt, krydda sedan med lite salt och generöst med nymalen peppar. Låt såsen koka på låg värme, halvt täckt av ett lock, i cirka 30 minuter, tills såsen börjar att tjockna. Smaka av med salt och olivolja.
Koka pastan al dente i rikligt saltat vatten. Lägg pastan i såsen och tillsätt ca 1 dl av pastavattnet. Blanda väl och servera rykande het med riven pecorino.
Fyra fantastiska recept !
Spaghetti allo scoglio
Skaldjurspastan Spaghetti allo scoglio är en av det det italienska kökets verkliga klassiker. Blåmusslor, vongole, scampi, bläckfisk, tomat...
Tiramisú Al Limoncello
En spännande variant på den klassiska desserten tiramisú. En söt, fräsch och fantastiskt krämig efterrätt...
Saltimbocca alla romana
Tunna skivor kalv i en underbar kombination med prosciutto och salvia.
Affogato – dränkt gelato
Här kombineras två av Italiens gastronomiska stoltheter; gelaton och espresson, där den första ”dränks” i den andra – affogato betyder just ...