Pasta con funghi al profumo di MarsalaPasta med svamp och marsalavin

En krämig och välsmakande pasta med svamp som får sin speciella karaktär av Marsala – det berömda starkvinet från Sicilien. Tack vare vinet så kommer rätten att smaka lika gott med butikens champinjoner eller kantareller och karljohanssvamp från skogen. Lite parmesan och persilja på toppen och rätten är komplett!

 

Ingredienser:

  • 4 portioner (ca 350 gr) valfri pasta, men gärna ”kort” pasta som t.ex. penne, farfalle
  • 300 gr valfri svamp
  • 3 msk matlagningsgrädde
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 glas (ca 1 dl) marsalavin
  • färsk persilja
  • riven parmesanost
  • extra virgin olivolja
  • salt och peppar

 

Gör så här:
Rengör och grovhacka svamparna. Krossa vitlöksklyftan, finhacka schalottenlöken och stek båda i en panna med extra jungfruolja. Tillsätt svampen, salt och peppar och tillaga under lock tills den mjuknat. Tillsätt marsalavinet och låt det koka bort helt.

Koka pastan al dente, tillsätt den sedan i pannan med svampen. Blanda allt med några matskedar matlagningsgrädde och lite kokvatten från pastan för att få rätt krämighet.

Toppa med riven parmesanost och hackad persilja. Buon appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Pasta con funghial profumo di MarsalaPasta med svamp och marsalavin

En krämig och välsmakande pasta med svamp som får sin speciella karaktär av Marsala – det berömda starkvinet från Sicilien. Tack vare vinet så kommer rätten att smaka lika gott med butikens champinjoner eller kantareller och karljohanssvamp från skogen. Lite parmesan och persilja på toppen och rätten är komplett!

Ingredienser:

  • 4 portioner (ca 350 gr) valfri pasta, men gärna ”kort” pasta som t.ex. penne, farfalle
  • 300 gr valfri svamp
  • 3 msk matlagningsgrädde
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 glas (ca 1 dl) marsalavin
  • färsk persilja
  • riven parmesanost
  • extra virgin olivolja
  • salt och peppar

Gör så här:
Rengör och grovhacka svamparna. Krossa vitlöksklyftan, finhacka schalottenlöken och stek båda i en panna med extra jungfruolja. Tillsätt svampen, salt och peppar och tillaga under lock tills den mjuknat. Tillsätt marsalavinet och låt det koka bort helt.

Koka pastan al dente, tillsätt den sedan i pannan med svampen. Blanda allt med några matskedar matlagningsgrädde och lite kokvatten från pastan för att få rätt krämighet.

Toppa med riven parmesanost och hackad persilja. Buon appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer Pasta !

Spaghetti al cacio e pepe

Spaghetti al cacio e pepe

Spaghetti al cacio e pepe - koka pastan al dente i rikligt med saltat vatten. Låt den rinna av men spara några matskedar av kokvattnet.

Läs mer

Spaghetti alle vongole

Spaghetti alle vongole

Börja med att förbereda musslorna. Sortera bort alla med trasiga eller tomma skal. Slå musslorna mot diskbänken eller en skärbräda.

Läs mer

Bucatini-all-Amatriciana

Bucatini all’Amatriciana

Vissa pastarätter är så mycket mer än summan av sina ingredienser. Bucatini all’Amatriciana är kanske det yttersta beviset på det ...

Läs mer

Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli

Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli

Pasta alla Zozzona är en fattigmansrätt egentligen. Tanken var att man skulle använda ...

Läs mer