Limoncello-sås till färska bär
I Italien är det inte ovanligt att avsluta middagen med en citronsorbet eller ett litet glas kall limoncello. Här gör vi istället en sås av den goda likören som passar bra till färska bär eller frukter, att ringla över eller att doppa i!
Ingredienser: (ca 6 personer)
- 3 ägg
- ½ dl vaniljsocker
- 1 dl strösocker
- 2 dl vispgrädde
- 4 msk Villa Cardea Limoncello
- Färska bär
Gör så här:
Vispa ägg, socker och vaniljsocker till en toddy-liknande blandning. Ställ åt sidan. Vispa grädden och blanda i limoncellon. När det är dags för servering vänder man ner den vispade grädden i bunken med toddy och såsen är klar. Lägg färska bär i glas och toppa med såsen.
Buon Appetito!
Limoncello-sås tillfärska bär
I Italien är det inte ovanligt att avsluta middagen med en citronsorbet eller ett litet glas kall limoncello. Här gör vi istället en sås av den goda likören som passar bra till färska bär eller frukter, att ringla över eller att doppa i!
Ingredienser: (ca 6 personer)
- 3 ägg
- ½ dl vaniljsocker
- 1 dl strösocker
- 2 dl vispgrädde
- 4 msk Villa Cardea Limoncello
- Färska bär
Gör så här:
Vispa ägg, socker och vaniljsocker till en toddy-liknande blandning. Ställ åt sidan. Vispa grädden och blanda i limoncellon. När det är dags för servering vänder man ner den vispade grädden i bunken med toddy och såsen är klar. Lägg färska bär i glas och toppa med såsen.
Buon Appetito!
Fler recept med limoncello !
Limoncello Sour
Limoncello Sour - En enkel och härligt söt drink som svalkar under varma och soliga dagar. En riktig smaksensation!
Limoncellosorbet
En fräschare avslutning på en måltid får du leta efter! Det blir lite extra snyggt om man serverar sorbeten i citronskalen.
Cannoli al limoncello
Detta är klassiska sicilianska bakverk med smak av syrlig citron och limoncello. Underbara delikatesser som uppskattas av alla åldrar...
Frutta fresca con mascarpone e limoncello
Söta frukter med en mascarponekräm och limoncello.