Agnello al forno con patate
Här är ett enkelt och rustikt recept där lamm och potatis lagas i samma panna i ugnen med en härlig kryddning av örter, citron, vitlök och enbär! I Italien tillagar man gärna köttet med benen och använder olika styckningsdetaljer. Det ger mer smak till rätten!
Ingredienser: (4 pers)
- 1 kg lamm med ben, t.ex. stek, lägg, bringa mm
- 1 kg potatis
- 1 vårlök
- 3 – 4 vitlöksklyftor
- Saften från 1 citron
- 2 dl vatten
- Ca 1 dl torrt vitt vin
- 3 kvistar timjan
- 2 kvistar rosmarin
- 4 st salviablad
- 2 st lagerblad
- 5 st enbär
- Salt & svartpeppar efter smak
- Olivolja extra vergine
Gör så här:
Börja med att blanda en marinad till lammbitarna. Blanda citronsaft, vitt vin, krossade enbär, krossade vitlöksklyftor, lagerblad och salvia. Blanda med lammköttet i en skål eller påse och låt köttet marinera i minst 30 minuter men gärna 3 – 4 timmar. Värm ugnen på 200 ° C.
Ansa vårlöken och skär den i strimlor på längden och dela dem sedan på hälften. Dela potatisen i halvor och lägg dem i en lätt oljad ugnsform tillsammans med vårlöken. Ta bort vitlöksklyftorna från marinaden och lägg sedan lammet med marinaden ovanpå potatisen. Tillsätt timjan, rosmarin och lite av vattnet. Krydda med olivolja, salt och peppar.
Tillaga i ugnen i ca 1 ½ timme. Du kan behöva tillsätta mer vatten under tillagningen och eventuellt täcka över med folie om lammet tillagas snabbare än potatisen. Sila av stekskyn och servera separat. Eventuellt kan du mixa den med olivolja och färska myntablad för en vårgrön sås. Ställ fram hela formen med lamm, lök och potatis direkt på bordet eller buffén.
Buon Appetito!
Agnello al forno conpatate
Här är ett enkelt och rustikt recept där lamm och potatis lagas i samma panna i ugnen med en härlig kryddning av örter, citron, vitlök och enbär! I Italien tillagar man gärna köttet med benen och använder olika styckningsdetaljer. Det ger mer smak till rätten!
Ingredienser: (4 pers)
- 1 kg lamm med ben, t.ex. stek, lägg, bringa mm
- 1 kg potatis
- 1 vårlök
- 3 – 4 vitlöksklyftor
- Saften från 1 citron
- 2 dl vatten
- Ca 1 dl torrt vitt vin
- 3 kvistar timjan
- 2 kvistar rosmarin
- 4 st salviablad
- 2 st lagerblad
- 5 st enbär
- Salt & svartpeppar efter smak
- Olivolja extra vergine
Gör så här:
Börja med att blanda en marinad till lammbitarna. Blanda citronsaft, vitt vin, krossade enbär, krossade vitlöksklyftor, lagerblad och salvia. Blanda med lammköttet i en skål eller påse och låt köttet marinera i minst 30 minuter men gärna 3 – 4 timmar. Värm ugnen på 200 ° C.
Ansa vårlöken och skär den i strimlor på längden och dela dem sedan på hälften. Dela potatisen i halvor och lägg dem i en lätt oljad ugnsform tillsammans med vårlöken. Ta bort vitlöksklyftorna från marinaden och lägg sedan lammet med marinaden ovanpå potatisen. Tillsätt timjan, rosmarin och lite av vattnet. Krydda med olivolja, salt och peppar.
Tillaga i ugnen i ca 1 ½ timme. Du kan behöva tillsätta mer vatten under tillagningen och eventuellt täcka över med folie om lammet tillagas snabbare än potatisen. Sila av stekskyn och servera separat. Eventuellt kan du mixa den med olivolja och färska myntablad för en vårgrön sås. Ställ fram hela formen med lamm, lök och potatis direkt på bordet eller buffén.
Buon Appetito!
Fyra fantastiska recept !
Pan dei morti
I slutet av oktober firar många Halloween, och det har blivit en alltmer populär högtid bland yngre italienare. Läs mer på godaitalien.se.
Spaghetti Pangratatto
Värm 2 msk olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt det rivna vita bröded och stek tills gyllene färg och krispig ...
Stracciatella alla Romana
Buljongsoppa med ägg och parmesan. En enkel, näringsrik och välsmakande soppa, som oftast serveras som förrätt...
Crostini con funghi e ricotta
Förrätter / Antipasti,Vegetariskt
Rostade brödskivor med ricottakräm, karameliserad lök och svamp. Toppa med parmesan!