Insalata di Cavolo Cappuccio e SpeckSallad med vitkål och sidfläsk

Den här snabblagade rätten med några få enkla ingredienser är ett typiskt exempel på det mustiga köket från bergen I Trentino! Den kan serveras både som förrätt eller ett tillbehör. Om du kompletterar med pasta eller ost- och brödtärningar är den tillräckligt mättande även som en varmrätt. Speck är den lufttorkade och rökta skinkan som är typisk för regionen. Om du inte hittar den kan du ersätta den med rökt sidfläsk eller bacontärningar. Tänk på att kummin är en ganska dominant smak så tillsätt lite I taget och smaka av.

 

Ingredienser:

  • 1 medelstor vit- eller spetskål
  • 200 gr speck eller rökt sidfläsk, skuret I tärningar
  • 1 msk kumminfrön
  • Olivolja
  • Vitvinsvinäger
  • Salt & peppar

 

Gör så här:
Ta bort de yttre grövre bladen från kålhuvudet. Dela det I fyra delar och skär bort roten. Strimla kålen och lägg I en salladsskål. Krydda med lite salt, nymalen svartpeppar och kumminfrön.

Värm lite olivolja i en stekpanna på låg värme, och lägg i fläsktärningarna. När det börjar få färg så stänker du över vinägern och låt den sedan koka bort helt.

Häll det stekta fläsket över kålen och blanda väl innan servering.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Insalata di CavoloCappuccio e SpeckSallad med vitkål och sidfläsk

Den här snabblagade rätten med några få enkla ingredienser är ett typiskt exempel på det mustiga köket från bergen I Trentino! Den kan serveras både som förrätt eller ett tillbehör. Om du kompletterar med pasta eller ost- och brödtärningar är den tillräckligt mättande även som en varmrätt. Speck är den lufttorkade och rökta skinkan som är typisk för regionen. Om du inte hittar den kan du ersätta den med rökt sidfläsk eller bacontärningar. Tänk på att kummin är en ganska dominant smak så tillsätt lite I taget och smaka av.

 

Ingredienser:

  • 1 medelstor vit- eller spetskål
  • 200 gr speck eller rökt sidfläsk, skuret I tärningar
  • 1 msk kumminfrön
  • Olivolja
  • Vitvinsvinäger
  • Salt & peppar

 

Gör så här:
Ta bort de yttre grövre bladen från kålhuvudet. Dela det I fyra delar och skär bort roten. Strimla kålen och lägg I en salladsskål. Krydda med lite salt, nymalen svartpeppar och kumminfrön.

Värm lite olivolja i en stekpanna på låg värme, och lägg i fläsktärningarna. När det börjar få färg så stänker du över vinägern och låt den sedan koka bort helt.

Häll det stekta fläsket över kålen och blanda väl innan servering.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer om Alperna !

Aktiv semester i Madonna

Här, mitt i hjärtat av Unescos världsarv Dolomiterna, finns något för både entusiastiska cyklister, beslutsamma vandrare och de som ...

Läs mer

Rifugio Crucolo – ett anrikt värdshus på 1100 meters höjd

Inbäddad mellan bergstoppar av porfyr och granit, ligger Val Campelle, en dalgång som bjuder på ett klassiskt vykortslandskap med alpstugor..

Läs mer

Parampampoli

Parampampoli

Kaffedrink från Dolomiterna - Blanda ingredienserna i en kastrull på hög värme. När du ser den första bubblan så tänder du spriten med en...

Läs mer

bombardino

Bombardino

Denna varma drink föddes i den populära skidorten Livigno på 1970-talet, då en ung bartender från Genoa som inte var van vid det kalla vädret ...

Läs mer